Spojené státy sníží Ukrajině v příštím roce vojenskou pomoc!

Jak napsal ukrajinský portál „Strana.ua”, tato částka je o 100 milionů dolarů méně než USA předpokládaly, že v letošním roce přidělí Kyjevu.

Návrh rozpočtu na obranu Spojených států na rok 2019 naznačuje, že Ukrajině poskytne 250 milionů dolarů jako bezpečnostní pomoc.

Ukrajinské velvyslanectví ve Spojených státech uvedlo, že Výbor pro ozbrojené síly Sněmovny reprezentantů Kongresu USA představil návrh zákona „o rozpočtu USA na rok 2019 pro potřeby národní obrany”.

„Množství finančních prostředků, které je Ukrajině nabídnuto k zajištění bezpečnostní pomoci, včetně smrtících zbraní, se odhaduje na 250 milionů dolarů, což je o 100 milionů dolarů více, než navrhuje výbor v současném fiskálním roce,” uvádí zpráva.

Rovněž je třeba poznamenat, že 50 milionů dolarů z této částky je navrženo k zaslání výlučně na poskytnutí smrtících zbraní obranné povahy. Návrh zákona by měl být koordinován s verzí, kterou připraví Senát a schválen oběma kongresovými komorami před podáním americkému prezidentovi k podpisu.
(prvnizpravy.cz, foto: Pixabay.com)

Přejít nahoru