SZ: Majitel Space X udeří „Pravdou” na pokrytectví amerických médií!

K tomuto kroku byl inspirován „pokrytectvím” velkých amerických publikací. Současně se rozhodl nazvat svůj portál „Pravda“ analogicky s někdešími sovětskými novinami.

Zakladatel SpaceX a Tesla Elon Mask ostře kritizuje velké mediální společnosti a obvinil je ze„samolibého pokrytectví”, napsal německý deník Süddeutsche Zeitung. Podle něj jim lidé už nevěří, což byl důvod k vítězství současného amerického prezidenta Donalda Trumpa ve volbách roku 2016. „Už dávno jste ztratili důvěryhodnost,” vzkázal Mask médiím na Twitteru.

Podle něj problém spočívá v tom, že novináři jsou pod neustálým tlakem, snaží se zvýšit čtenost a vydělat na reklamě, jinak budou prostě propuštěni. Rovněž zveřejnil příspěvek na sociální síti, že plánuje vytvořit místo, kde mohou uživatelé hodnotit spolehlivost některých článků.

Portál představí určitý druh „hodnocení důvěry” novinářů a publikací. Současně ho plánuje pojmenovat „Pravda“ obdobně jako sovětské noviny „Pravda“, což byl „propagandistický tiskový orgán Lenina a Stalina”, vysvětlila publikace. Na Twitteru umístil hlasování k možnosti vytvoření hodnotícího portálu se dvěma možnostmi: „Ano, nebylo to špatné” nebo „Ne, média jsou v skvělá”.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru