Ukrajina posiluje policejní hlídky na přístupech ke Krymu

“Hlídky v  pohraniční oblasti budou vykonávat všechny úkoly tak, aby byla zajištěna bezpečnost provozu na třech silnicích, které spojují pevninu s poloostrovem. Budou reagovat na všechna prohlášení a petice občanů o přestupcích,” řekl Anatolij Bachčivanži, policejní šéf.

“Krym je naše země a tam by měla být naše policejní hlídková služba. Věřím, že přijde čas, kdy naše policie bude hlídat celý poloostrov. Dnes hlídají hraniční pásmo Krymu policisté vyslaní z různých regionálních oblastí. V čele oddělení bude Viktor Levčenko, jeden z nejlepších policejních profesionálů,“ říká Alexej Bilošickij.

“65 hlídkových policistů bude patrolovat  u silničních zátarasů ve třech pohraničních oblastech: Heničesk, Kalanchak a Čaplinskij,” píše se ve  zprávě na Facebooku.

Orgány činné v trestním řízení budou sledovat hlavní trasy, které spojují Ukrajinu s krymským poloostrovem. Dosud tuto činnost vykonávali spolu s policií dobrovolníci praporu Azov.

V dubnu oznámila Národní policie Ukrajiny začátek náboru hlídek do hlídkového policejního oddělení pro Krym a Sevastopol.

Poslanec  krymské Státní rady: Ukrajina využívá otázku Krymu pro posílení vlastní bezpečnosti

„Jsem hluboce přesvědčen, že se jedná o další prázdné gesto kyjevských úřadů, policejní hlídky tzv Autonomní republiky Krym a Sevastopolu. Tento nápad  se mohl zrodit jenom v myslích chorých pacientů  a ve fantazií ukrajinských politiků a úředníků. Vytvoření nového orgánu bude znamenat přidělování nových rozpočtových prostředků, personálních složek, přitom prosazování práva na Ukrajině je prostoupeno  korupčními schématy, jako nikdy předtím. Také je třeba vzít v úvahu situaci, která se vyvinula v oblasti Chersonu kvůli boji o vliv, teď je velmi napjatá  situace, je tam  bezpráví. V tomto duchu můžeme tento krok posuzovat jako posílení bezpečnostních opatření pod záminkou  krymské otázky,” uvedl  Vladislav Ganžara, poslanec Státní rady republiky Krym

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru