Blaha: Izrael s krytím USA pácha masaker. Európa mlčí. Kde sú teraz humanisti, moralisti, všetci tí akože slušní?

Blaha označil zabíjanie protestujúcich Palestínčanov, ktorým sa nepáči presťahovanie americkej ambasády z Tel Avivu do Jeruzalema, za masaker.  “V Palestíne v týchto chvíľach prebieha peklo,” uviedol Blaha s tým, že Trumpov pokyn na presťahovanie zastupiteľstva je podľa neho najhlúpejším rozhodnutím v dejinách Blízkeho východu. “Prieči sa to právu, dohodám, mieru, skrátka všetkému, v čo veria normálni ľudia,” dodal.

“Palestínčania sa bránia. A izraelská armáda do nich strieľa ako do zajacov. Streľba pokračuje. Vraždia ľudí, čo chcú len to, čo im patrí. Hrôza! Tak čo, kedy začne francúzske, britské a americké bombardovanie mäsiara Netanjahua? Alebo Izrael môže zabíjať ľudí?” Napísal poslanec Národnej rady a súčasne odsúdil to, čo pácha Izrael s krytím USA a vyzval “EÚ, aby okamžite prerušila diplomatické styky s krajinou, ktorá má toto strašné krviprelievanie na svedomí.”

V druhom príspevku na Facebooku Ľuboš Blaha upozornil na dvojaký meter mnohých západných krajín. “Izrael vraždí Palestínčanov. Desiatky ľudí. Chladnokrvne. Zbesilo. A svet sa prizerá! Kde sú vlajočky na profilovkách? Kde sú All For Palestine? Kde je “je suis Palestine”? Kde sú všetci tí humanisti?! Všetci tí akože slušní! Všetci tí moralisti! Kde ste, keď Izrael pácha zlo! Číre zlo! Umierajú ľudia a Európa mlčí. Pokrytci!” uviedol Blaha.

Platená propaganda

Vládny poslanec zameral svoju pozornosť aj na podozrenia s financovaním prezidentskej kampane Andreja Kisku v roku 2014, ku ktorému sa včera na tlačovej konferencii vyjadril aj bývalý premiér Robert Fico.

“Najznámejší úžerník na Slovensku ide oznámiť, či chce ďalších 5 rokov venovať 3 dni do týždňa platenej propagande amerického liberalizmu, lietať si po svete za štátne a šikanovať políciu, aby ďalej mohol páchať daňové a pozemkové podvody. To je celé,” uviedol na margo pripravovaného zásadného vyhlásenie prezidenta Kisku Ľuboš Blaha. Kiska má dnes (15. mája) oznámiť rozhodnutie o budúcnosti svojej politickej kariéry.

“Podľa mňa príde deň D vtedy, keď bude Kiska pykať za všetky svoje podvody. Zajtra to bude len ďalšia uvzdychaná a upotená tlačovka, na ktorej jeden prázdny marketingový pánko odrapoce to, čo mu napísali na americkej ambasáde. Drísty o tom, ako už chcel odísť z politiky (nasleduje tichý povzdych), ale keď vidí, aké je Slovensko mafiánsky štát (hlboký zarmútený nádych), tak proste ďalej bude robiť spasiteľa (hlučný razantný povzdych), lebo cíti zodpovednosť (utrieť kropaje potu) a poháňa ho tá energia, ktorá sálala na námestiach (zľahka zlomiť hlas), keď mladí (zdôrazniť!) ľudia volali po slušnom (dôstojne sa odmlčať) Slovensku (precíť to, Andrew!). A tak.”

(hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru