DLR obvinila ukrajinskou armádu z organizace „safari“ na lidi v Donbasu!

Podle něj začátkem června čtyři bohatí cizinci ze západní Evropy zaplatili bojovníkům ozbrojených sil za “safari” v konfliktní zóně. Po zaplacení byli vpuštěni na pozice, po čemž mohli začít „lovit” civilisty, uvedla zpráva DLR.

„Naše rozvědka spolehlivě potvrdila, že se „safari“ zabývá militanti jednotka 30. brigády v oblasti Marjinka a 93. brigády v oblasti Dokučajivskaí. Zisk ze „safari“ pobírají nejen jejich malí organizátoři, ale také brigáda, stejně jako zástupci štábu OOS,” řekl.

Bezsonov zdůraznil, že takové „zábavy“ se umožnily po změně formátu operací Kyjeva v Donbasu, kdy SBU přestala hrát klíčovou roli při obsazování území a všechnu moc přešla na armádu.

Dříve v operační velení DLR uvedli, že bojovníci ukrajinské armády začali častěji provádět odstřelovací palbu na obyvatele republiky.

„Nyní je to převažující prostředek činnosti nepřítele,” uvedl v neděli zástupce vojenského oddělení.

Na konci dubna se prezident Ukrajiny Petro Porošenko ukončit „protiteroristické“ operace v Donbasu, které trvaly více než čtyři roky. Místo toho začala v oblasti operace Spojených sil Ukrajiny. Změna formátu Kyjevem legalizovala využívání ozbrojených sil při řešení konfliktu v regionu v době míru.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru