Katolické děti na rakouské základce se musely učit islámské písně

“Byli jsme na cestě domů, když náhle začal syn zpívat” Alláh, Alláh “,” říká šokovaná matka jednoho ze studentů. Naučil se to ve škole a musel to zpívat. “Připadalo mi to jako kdybych dostala facku!” dodává.

“Mami, musíme se zapojit. Učitel řekl: “Pokud to neuděláte, budete muset jít k ředitelovi a pak budete potrestáni,” vysvětlil syn ze strachu před trestem od matky. Celé dva měsíce musel tyto islámské písně nacvičovat.

Jak zdůrazňuje matka, nemá problém s ostatními studenty praktikující katolické náboženství. “Byla jsem jenom šokována, že se všechny děti musí připojit,” říká emocionálně.

Matka dodává, že proti muslimskému svátku nic nemá, ale každý žák by měl mít šanci se toho neúčastnit.

Ale situace ve škole byla zjevně odlišná. Islámský učitel náboženství přišel k dětem ve třídě a nařídil studentům, aby se naučili příslušné písně zpívané v období ramadánu,  protože celá třída musí oslavovat tento muslimský svátek.

Není to první incident související s islámem v rakouské škole. Učitelka z vídeňské základní školy již dříve řekla, že je nemožné integrovat všechny děti.

“Zákon šaría je pro mnohé z mých studentů to nejúasnější a nejlepší,” varovala. “Hudba a tanec jsou zakázány z náboženských důvodů. Také diskuse a boje probíhají stále častěji podle náboženských učení. ”

 

“Mnoho škol se stále více dostává mimo kontrolu a problémy v učebnách je téměř nemožné vyřešit,“ dodala učitelka.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru