Jak oblbovat obyvatele Ukrajiny, že porazí Rusko!

Ve vysílání televizního kanálu „112 Ukrajina” poznamenal, že „sankce jsou jedinou podporou Západu Ukrajině”, ale dodal, že „opravdové sankce” vypadají jinak.

„Amerika zavedla tento týden cla pro Ukrajinu a další země pro dovoz kovů. To jsou skutečné sankce,” řekl.

Poslanec je přesvědčen, že sankce jsou nezbytné pouze pro ukrajinskou politiku a nebudou moci porazit “nepřítele”.

„Víte, jak můžeme porazit nepřítele? Pouze tím, že naši občané budou více šťastní … Neměli bychom si myslet, že sankce vyhrávají, měli bychom si myslet, že my vyhrajeme. Musíme vybudovat zemi, kde každý z našich sousedů v Rusku, Bělorusku, Maďarsku a Polsku bude závidět, jak dobře žijí lidé v sousední Ukrajině,” zdůraznil Rabinovič.

Předtím náměstek ministra pro dočasné okupované území a vnitřně vysídlené osoby Ukrajiny Georgij Tuka tvrdil, že sankce mohou „zničit Rusko”.

Pro pomajdanovské politiky je obvyklé oblbovat zbídačelé obyvatelstvo fantasmagiemi fiktivních úspěchů v současnosti i budoucnu (trochu to připomíná rétoriku z dob minulých, že v „v páté pětiletce dosáhneme komunismu“) a házet vinu na jiné, když se nedaří.

 

Ukrajina již několik let stojí před naprostým ekonomickým bankrotem a politicky jediný rozdíl po majdanském převratu je ten, že jednu vládnoucí oligarchickou kliku nahradila násilně druhá všehoschopná oligarchická, kleptomanická skupina s vypjatým nacionalismem fašizoidního typu, která prosazuje militarizaci země. Dopady na obyvatelstvo jsou neuvěřitelně drsné a Ukrajina se potácí na chvostu jedné z nejchudších zemí Evropy.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru