Österreich: Kurzovi hrozí smrtí za „novou křížovou výpravu” proti

Ostatně prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan označil rozhodnutí Vídně za „novou křížovou výpravu”, poznamenala publikace na svých internetových stránkách.

V Rakousku došlo k rozruchu poté, co nová rakouská vláda oznámila uzavření řady mešit a vyhoštění několika desítek imámů z této země. Tyto plány zkritizovala nejen rakouská islámská náboženská komunita, ale i turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. V jeho projevu zazněla i taková slova, jako „nová křížová výprava”.

Zpráva rozzlobila i mnoho uživatelů sociálních sítí. Někteří z nich šli tak daleko, že vyhrožovali kancléři Sebastiana Kurtze popravou.

Například jeden uživatel na Facebooku napsal: „Připravte se na smrt”. Jiný napsal: „Jste hračka v rukou sionistů a vrahů. Nejste křesťanem, ale jen zoufalý Žid. …Nenávidíme tě. Tebe využijí, a pak tě prostě pohodí na skládku odpadků.”

Rakouský kancléř Sebastian Kurtz, který je v současné době v Izraeli, jasně uvedl, že hrozby na něj neplatí.

„Tyto hrozby jsou bezvýznamné. Nás nezastraší. Ze své cesty nesejdeme. Rakousko je právní stát se zákony, které platí pro všechny. Vláda se prostě snaží udělat vše, aby zajistila, že hlavní ustanovení stávající legislativy budou brána vážně a že zákon o islámu bude fungovat. Zákon o islámu nám pomáhá řešit jakékoli porušování, radikalizaci a vliv ze zahraničí. A uděláme to,“ prohlásil rakouský kancléř Sebastian Kurz.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru