Sandersová: Moje důvěryhodnost je vyšší, než vás novinářů

“Jsem upřímná osoba,” řekla Sandersová a několikrát odmítla, aby vysvětlila své tvrzení v srpnu, že prezident Donald Trump diktoval výrok o setkání v červnu 2016, které Donald Trump Jr. měl mít s právníkem spojeným s Kremlem, který nabízel špínu na Hillary Clintonové.

Prohlášení klamně uvedlo, že se schůzka zaměřila na problematiku adopce. Trumpovi právníci následně uvedli v dopise zvláštnímu poradci týmu Roberta Muellera – poslanému v lednu a zveřejněnému The New York Times během víkendu – že Trump sám diktuje zavádějící prohlášení, což odporuje Sandersově tvrzení, že prezident “určitě diktoval” prohlášení.

Sandersová ještě dodala, že “pracuje nesmírně tvrdě, abych vám mohla poskytnout  přesné informace za všech okolností.”

“Budu to i nadále dělat, ale nebudu se zabývat záležitostmi, které se zabývají externím poradcem,” řekla na briefingu.

 

“Upřímně řečeno, myslím, že má důvěryhodnost je pravděpodobně vyšší než médií,” uvedla  Sandersová během  briefingu. “Myslím, že z velké části je to proto, že hodně z vás strávíte hodně času se zaměřením na útok na prezidenta než na hlášení zpráv. Myslím, že pokud by  jste vynaložili trochu více času na to, abyste hlásili zprávy, než se mě pokoušeli  roztrhat, možná byste skutečně viděli, že tvrdě pracujeme na tom, abychom vám poskytli dobré informace. ”

Sandersová není prvním úředníkem v Bílém domě, který se potýká s problémem poskytováním přesných informací ve prospěch Trumpa Bývalý tiskový sekretář Sean Spicer se také zabýval otázkou poskytování nebo obhajování informací, které se později ukázaly nepravdivé. Trump sám uznal, že jeho mluvčí nejsou vždy přesní.

“Jako velmi aktivní prezident s množstvím věcí, které se dějí, není možné, aby moji náhradníci stáli na stupních vítězů s dokonalou přesností!” Trump tweetoval v květnu 2017 poté, co mluvčí tvrdili, že propustil ředitele FBI Jamese Comeye kvůli doporučení zástupce generálního prokurátora. . Trump řekl brzy poté, že by propustil Comeyho bez ohledu na doporučení.

Obtížnost práce je jedním z důvodů, proč v Trumpových komunikačních a tiskových operacích došlo k obrovské fluktuaci.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru