Ukrajinský poslanec obvinil vládu: Taková chudoba nebyla ani za komunismu!

„Za prvé, dvě třetiny Ukrajinců nemají v plánu letošní dovolenou, myslím, že to nebylo ani v době vámi tak hnusného komunismu – lidé měli vždy měsíc dovolené. Jestliže dvě třetiny lidí, kteří nemají v plánu dovolenou, pak jste uvrhli zemi do chudoby,“ řekl politik.

Poslanec rovněž obvinil vládu Ukrajiny ze lhaní. Podle Rabinoviče dochází k prudkému nárůstu cen, o čemž svědčí státní statistické služba Ukrajiny, ale vedení země tvrdí opak.

„V čem vidíte to levnější, na jakém bazaru? V podstatě je všechno dražší, lidé si nejsou schopni nic koupit a vy mi říkáte, že je všechno v pořádku?“ rozhořčil se poslanec.

Kromě toho zpochybnil výroky ukrajinského ministra sociální politiky, který nedávno vysvětloval, proč je úroveň mezd nejnižší v Evropě.

„Podle něj Ukrajinci mají nejnižší platy v Evropě, protože 40 procent ekonomiky je stínových, a Ukrajinci mají dodatečný příjem. Takže spolu s vámi předstírají. Takže si vlastně žijeme dobře, a předstíráme, abychom nerozlobili tuto podivnou vládu,” ironicky dodal Rabinovič.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru