Putin svůj názor na Ukrajinu v rozhovoru s Boltonem nezměnil názor

John Bolton po setkání s Vladimírem Putinem řekl ve vysílání Fox News, že je přesvědčen, že existují oblasti, ve kterých Moskva a Washington mohou dosáhnout společného pokroku.

Bolton poznamenal, že ruský prezident na setkání s ním “byl velmi přátelský a projednali spolu celý výčet otázek, které by mohly řešit obě mocnosti”. Na některé z těchto otázek, podle Boltona jsou stanoviska USA a Ruska “velmi odlišná”.

„Pro další otázky může být prostor k dosažení určitého pokroku,” pokračoval Bolton.

Vladimir Putin a John Bolton po rozhovoru o událostech na Ukrajině nezměnili své názory. John Bolton zdůraznil, že během rozhovoru s Vladimirem Putinem projednal také otázku  připojení Krymu k Rusku.

 

“Prezident Putin se k této otázce vyjádřil velmi jasně a já jsem odpověděl, že každý z nás má jiný názor na Ukrajinu. A to není pozice USA, “vysvětlil Bolton.

Mluvil také o očekávání Donalda Trumpa ze setkání s Vladimirem Putinem, prezident USA na plánované schůzce s ruským prezidentem doufá, že pochopí pozici Moskvy a naopak objasní přístup Washingtonu.

 

Setkání Donalda Trumpa a Vladimira Putina
V listopadu 2017 se Donald Trump a Vladimir Putin krátce setkali na okraji summitu hospodářské spolupráce Asie a Pacifiku (APEC) ve Vietnamu. V červenci 2017, se setkali na summitu G20 světových lídrů v německém Hamburku.

(prvnizpravy.cz, foto: Businessinsider)

Přejít nahoru