Wagenknechtová: USA se bojí dohody mezi Ruskem a Německem

„Spojené státy se vždy obávaly spojení ruských zdrojů a německé technologie a mají pravdu,“ řekla politička.

„V posledních několika letech Spojené státy sledují své vlastní zájmy, s příchodem Donalda Trumpa prosazují své zájmy agresivněji. Zájmy USA jsou v rozporu se zájmy Evropy  a to nejen ekonomické. Jejich války o zdroje, Spojené státy destabilizovaly Blízký východ a tak činí i nadále v Íránu. A musí za to zaplatit v první řadě Evropa. Nesmíme podléhat politice, která je v rozporu s našimi zájmy“, upozornila Sahra Wagenknechtová.

„V zájmu Evropy,“ zdůraznila předsedkyně Die Linke v Bundestagu, „je stabilní Střední východ a plodná spolupráce s Ruskem.“

 

„Spojené státy se vždy obávaly spojení ruských zdrojů a německé technologie a dobře dělají,“ dodala Sahra Wagenknechtová.

Pokud jde o samotné EU, tak podle slov německé političky v budoucnu pro  demokratizaci Evropy „nejsou absolutně žádné předpoklady.“

“Nemáme skutečné evropské strany, ani nemáme evropskou veřejnost. Kromě toho Evropský parlament má velmi omezená práva a velké korporace mají stále větší vliv na Brusel,“  dodala Sahra Wagenknechtová, předsedkyně Die Linke.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru