Kalousek ryje do Zemana kvůli zdraví: Pacient s demencí si zaslouží léčbu, ale neměl by být prezidentem

O zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana se spekuluje dlouhodobě. Hlava státu trpí cukrovkou a s ní spojeným onemocněním nervů nohou, kvůli které nemá cit v nohou od kotníků dolů. Jeho kritici ale často poukazují i na to, že by mohl mít další nepřiznané zdravotní problémy. Kvůli tomu si teď do něj rýpl i předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.
Kalousek na sociálních sítích připomněl dřívější zprávu o tom, že policie vyšetřovala údajný hackerský útoku na počítač prezidenta Miloše Zemana, kam dle jeho slov hackeři nahráli dětskou pornografii. Policie však nakonec věc uzavřela s tím, že Zeman se k těmto videím zřejmě proklikal sám
„Prošetřování již bylo ukončeno z důvodu, že v této souvislosti nebylo zjištěno podezření z protiprávního jednání,“ informovala tehdy mluvčí policejního prezidia Iveta Martínková. Na závadný odkaz Zeman zřejmě klikl omylem.
Právě kvůli této zprávě se teď do Zemana obul Kalousek. „Ischemicko – vaskulární demence bývá hovorově nazývána “nemoc sprostých dědečků”. Pacient za to nemůže a zaslouží si péči a soucit. Není ale už tak jisté, zda si zaslouží i úřad prezidenta republiky,“rýpnul si. Narážel tak na informaci o problémech Zemana, které se objevila v některých médiích a na sociálních sítích. Hrad podobné spekulace odmítá.
V minulosti se přitom objevila jiná informace, podle které trpěl Miloš Zeman rakovinou. Podle této spekulace mu zbývalo jen několik měsíců života. I tato slova ale Hrad popřel a dokonce na brněnského radního Svatopluka Bartíka, který zprávu jako první zveřejnil, podal trestní oznámení.

(megazine.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru