FBI obvinilo Rusko z organizácie minuloročných protestov belošských nacionalistov v americkom Charlottesville + VIDEO

„Pred pár mesiacmi som bol prítomný na brífingu riaditeľa FBI za zatvorenými dverami. Okrem iného, som sa ho opýtal, či je Rusko zamiešané do organizácie protestných demonštrácií a rozdúchavaní nepokojov v Charlottesville. Dostal som odpoveď, že áno,“ povedal kongresman a podčiarkol, že táto informácia nie je utajená.

Thomas Garrett pre CHH zdôraznil, že Rusko sa do organizácie nepokojov v Charlottesville zamiešalo, aby, ako prízvukoval, „poštvalo Američanov proti Američanom a spochybnilo dôveru voči západným demokraciám.“

Je možné, že Garrett podobné vyhlásenie urobil v súvislosti s tým, že prezident USA si na “výročie“ minuloročného pochodu v Charlottesville vyslúžil značnú kritiku za to, že prirovnal belošských nacionalistov a ich oponentov. Donald Trump v sobotu uviedol, že odsudzuje „všetky druhy rasizmu a násilných činov“, pričom vyzval na jednotu pred výročím pochodu belošských nacionalistov v meste Charlottesville v štáte Virgínia, ktorý poznačilo krvavé násilie.

Pripomenieme, že belošskí nacionalisti sa vlani 12. augusta zišli v Charlottesville na zhromaždení nazvanom „Zjednoťte pravicu“, ktoré ohlásili ako protest proti odstráneniu pamätníka venovaného konfederačnému generálovi Robertovi Leeovi. Ich oponenti organizovali svoju demonštráciu. Do ich skupiny vrazil autom James Alex Fields junior, ktorý zabil 32-ročnú Heather Heyerovú a zranil desiatky ďalších ľudí.

Organizátor vlaňajšieho pochodu, belošský nacionalista Jason Kessler, nedostal tento rok povolenie na ďalšie zhromaždenie „Zjednoťte pravicu 2“ v Charlottesville. Povolili mu však demonštráciu v hlavnom meste USA Washingtone, ktorá sa uskutoční dnes pri Bielom dome.

A určite aj z organizácie dnešnej demonštrácie v USA obvinia ruské tajné služby. Už sme to viackrát avizovali… Západní „experti“ dnes obviňujú Rusko zo všetkých hriechov a tragických incidentov po celom svete. Hocičo sa stane, na víne bude Rusko, Moskva, Kremeľ, Putin, hakeri, Noční vlci a pod.

VIDEO zde:

https://www.aljazeera.com/news/2017/08/charlottesville-attack-170813081045115.html

(hlavnespravy.sk, foto: The Times of Israel)

Přejít nahoru