Krvavé ztráty ukrajinská armády při pokusu prolomit pozice LLR!

Agenturu Luganskinformcentr o tom informoval ve čtvrtek zástupce luhanských milicí Andrej Maročko, uvedla agentura TASS.

„V současné době se nepřítel pokoušel získat nové pozice v části obce Želobok. V 07:50 vojáci sil mechanizovaného útvaru 53. brigády se pohnuly směrem k nám,“ řekl. „Byli jsme nuceni zahájit v reakci palbu, která zničila palebné body ukrajinské armády. Ukrajinská jednotka ztratila nejméně čtyři lidi zraněné a tři mrtvé a byla vypuzena na předchozí pozici.”

Maročko dodal, že situace v oblasti zůstává napjatá v poslední den ukrajinská armáda dvakrát porušila příměří.

Předtím ve čtvrtek během projevu v Kyjevě na zahájení výstavy moderních zbraní a vybavení prezident Ukrajiny Petro Porošenko uvedl, že v oblasti Želoboku zahynuli čtyři ukrajinští vojáci a sedm bylo zraněno.

Od roku 2014 členové kontaktních skupin oznámili více než 20krát, že se dohodli na dodržování režimu příměří v regionu. Ukrajinské bezpečnostní síly opakovaně porušily podmínky příměří, včetně zahájení palby z velkých ráží, minomety a tanky, které měly být z těchto míst odvezeny v souladu s dohodou v Minsku. K 29. srpnu v očekávání zahájení školního roku v Donbasu má přijít další příměří, kterou strany dohodly 22. srpna v Minsku na zasedání podskupiny pro bezpečnost kontaktní skupiny.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru