Emotívne svedectvo Tommyho Robinsona po prepustení z väzenia: Dva mesiace ma držali na samotke, moslimovia na mňa pľuli a hádzali výkaly

Britská polícia koncom mája zadržala Robinsona, ktorý upozorňoval na prípady zneužívania detí, ktorých sa mali dopúšťať príslušníci moslimskej menšiny.

Tommy Robinson, bývalý líder skupiny Anglickej obrannej ligy (English Defense League) a dlhoročný aktivista proti islamskej migrácii, bol zatknutý po tom, ako pred príchodom na súd natočil mužov obvinených z toho, že sú súčasťou gangu, ktorý zneužíval maloleté osoby,” uvádza sa v pôvodnej správe Fox News, ktorá tiež upozorňuje na to, že Veľkou Britániou v poslednom čase otriaslo viacero škandálov sexuálneho zneužívania detí, za ktorými stoja prevažne skupiny moslimských mužov.

Aktivista bol zatknutý políciou pred súdom Leeds Crown Court za údajné porušenie verejného poriadku. V minulosti mu bol tiež udelený 13-mesačný podmienečný trest za pohŕdanie súdom za ďalší podobný prípad gangov podozrivých zo zneužívania detí v roku 2017. Jeho najnovšie zatknutie údajne aktivovalo podmienečný trest. Krátko po Robinsonovom zatknutí a uväznení tisíce britských občanov vyšli do ulíc, aby protestovali proti rozhodnutiu justície.

 

Presun do väznice s najvyššou moslimskou populáciou v krajine

Súd vydal zákaz spravodajského pokrývania celej kauzy pred budovou súdu, no v piatok rozhodol Najvyšší súd, že toto rozhodnutie bolo nezákonné, pretože britské súdy môžu vykázať médiá len zvnútra súdnej siene. Tommy Robinson tak bol v máji zatknutý a odsúdený v zrýchlenom konaní v priebehu niekoľkých hodín. Najprv bol prevezený do väznice s nízkou populáciou moslimských väzňov. Tam to bolo normálne, dozorcovia s ním dokonca hrali biliard. Lenže po niekoľkých týždňoch bol prevezený do väznice s najvyššou moslimskou populáciou v krajine.

O tento presun sa mal postarať moslimský člen vládneho kabinetu premiérky Mayovej, minister vnútra Sajid Javid. Robinson bol v novej väznici umiestnený na samotku a dôvodom vraj boli obavy o jeho bezpečnosť. Bodaj by nie, keď ho presunuli do väznice s viac ako 70% väzňov, ktorí sa hlásia k islamu. Tu začalo psychické mučenie a teror.

Do novej väznice ho previezli 14. júna a v tom čase panovali v Británii obrovské horúčavy. Robinsonova cela bola na prízemí väznice, avšak umiestnená hneď oproti improvizovanej moslimskej modlitebni. Moslimskí väzni do nej chodili päťkrát denne a zakaždým chodili okolo Robinsonovej cely. Keď bola veľká horúčava, tak si Tommy otvoril okno v cele, aby dovnútra dostal čerstvý vzduch. Lenže akonáhle to urobil, okolo chodiaci moslimovia mu okamžite začali pľuvať otvoreným oknom dovnútra a dokonca mu tam začali hádzať výkaly. Psychický teror prebiehal deň za dňom. Tommy radšej okno zabarikádoval, ale iba za tú cenu, že vo vnútri cely bolo hrozné horúco a potil sa ako v peci, popisuje v rozhovore pre Fox News.

To však nebol jediný teror, ktorý Tommy Robinson vo väzení zažil. Prišiel za ním ľudskoprávny advokát, ktorý napísal v britskej tlači názor, prečo by mal byť Tommy vo väzení a aké sú na to dôvody. A potom ho prišiel navštíviť do väzenia, že vraj má pre neho informáciu od spravodajskej služby, že skupina islamistov chystá akciu a útok na Tommyho dom a chcú jeho ženu poliať kyselinou. Potom sa s ním rozlúčil. Našťastie, žiadny útok na Tommyho ženu neprebehol, advokát si to vymyslel.

Z videa je zrejmé, že Tommy je psychicky úplne zlomený, ale toto zrejme nebolo cieľom ľudí, ktorí ho poslali do moslimskej väznice. Ich cieľom bolo pravdepodobne dohnať Robinsona k samovražde.

 

Liberálna a promoslimská agenda britských médií

Z väzenia sa Robinson dostal minulý piatok po tom, čo britský najvyšší súd našiel rad porušení jeho práv súdom nižšej inštancie. Otrasený Tommy Robinson tak v piatok poskytol americkej televízii Fox News exkluzívny rozhovor, ktorý moderoval Tucker Carlson.

Žiadne iné médium v ​​USA nechcelo rozhovor uskutočniť, pretože väčšina amerických a britských médiách naďalej razí liberálnu a promoslimskou agendu.

https://www.youtube.com/watch?v=mdZZD89ucoI

(hlavnespravy.sk, foto: Youtube, video: Youtube)

Přejít nahoru