Migrant, který je podezřelý z vykonání stovek trestných činů, byl ponechán, aby se volně potuloval po německém Frankfurtu… po dobu několik desetiletí…

O muži se ví jen velmi málo. Není známo ani jeho jméno, ani věk, ani země, odkud pochází. Jediná věc, kterou je možné více či méně ověřit, je to, že do Německa přijel před 20 lety, v roce 1998. Neměl žádné dokumenty. Od té doby žil na ulici různých německých měst. Nyní se nachází ve Frankfurtu, píše německý Bild.

Migrant má impozantní trestní rejstřík. Byl stíhán v 542 případech, informovala německá policie. „Třetina z toho je spojena s nakupováním a držením drog,” řekl Rüdiger Buchta, vysoký komisař frankfurtské policie pro německá média. Další trestné činy na jeho seznamu jsou napadení, krádeže a loupeže.

Nehledě na to, že byl opakovaně zadržen, úspěšně se vyhýbá deportaci z Německa. Důvod je snadný: německé autority neví, o koho se jedná a neví, kam ho mají deportovat. Muž opakovaně prohlašoval, že pochází ze severní Afriky, z Maroka a Alžírska. Německá oficiální místa to ale nedokázala potvrdit.

Muž odmítá sdělit své jméno a jakékoli jiné osobní detaily. Tento bizarní příklad ukazuje na díry v německé migrační politice, prohlásil Michael Seyfert, mluvčí politické strany AfD pro migrační politiku.

„Toto je selhání systému, je to selhání vlády,” prohlásil a dodal, že německé úřady jednoduše „si to nedovolí (deportovat lidi), jelikož se bojí levicových médií a… protestů.”

Mnohé „nevládní organizace… proti tomu protestují a dokonce se snaží zabránit (deportacím) fyzicky,” dodal Seyfert. Téměř každá druhá deportace z Německa končí neúspěšně, říkají policejní informace, které cituje Die Welt.

(euportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru