Berliner Zeitung: Kriminální frivolnost a pokrytectví Merkelové v Sýrii!

Kromě toho německá vláda, vedená Angelou Merkelovou, jednoduše odmítá připustit svůj zločin, že „prosazovala tzv. povstalce svojí kriminální frivolností po celá léta”, zdůraznil německý historik.

Saúdská Arábie je podezřelá ze „zrádné vraždy” kritika režimu, novináře amerických novin The Washington Post, Jamala Chášakdžího, zatímco v německé vládě nikdo nežádá sankční opatření proti Rijádu, ale jakmile zajde řeč na ruské tajné služby Berlín„tvrdě reaguje”, napsal rozhořčeně německý historik a publicista Götz Aly v článku pro noviny Berliner Zeitung.

„Když „Islámský stát”, jak tomu bylo v posledních dnech, unesl 150 syrských rodin – převážně žen a dětí – mluvčí Angely Merkelové Steffen Seibert si o tom nic nemyslí. Když se syrská armáda snaží zastavit takové teroristy, postavení (Berlína) se nemění: vše, co Asad dělá, je zlo,” diví se Aly.

Ve všech těchto případech se projevuje „dvojí morálka německé zahraniční politiky”, zdůraznil znechuceně německý historik.

Pokud jde o Saúdskou Arábii, pokračoval Götz Aly, zde se federální vláda vedená kancléřkou Angelou Merkelovou „řídí ekonomickými zájmy”.

Pokud jde o Sýrii, německé vedení podle německého historika jednoduše odmítá připustit, že „s kriminální lehkostí prosazuje tzv. povstalce již léta”.

„Skutečnost, že se jednalo o chybu, je již dávno jasné,” dodal Götz Aly.

(prvnizpravy.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru