PRÁVĚ TEĎ: Ozbrojený muž drží na čerpací stanici v západoněmeckém městě Bochum rukojmí. Policie vyjednává – AKTUALIZACE

Podle agentury DPA je zadržovanou ženou zaměstnankyně pumpy. Policie s ozbrojencem právě teď vyjednává. Jeho motiv je zatím nejasný. Některé zdroje ale uvádí, že muž nechtěl čerpací stanici napadnout. Teroristický motiv policie vyloučila. „Jsme s tím mužem v kontaktu,“ uvedla policie, podle které lze motiv činu hledat zřejmě v soukromém životě pachatele. Muž podle místního serveru WAZ požaduje kontakt se svým synem, policie to ale nepotvrdila.
Zaměstnankyně čerpací stanice, která je držena jako rukojmí, je podle policistů náhodnou obětí a s ozbrojencem se nezná.

Speciální jednotky německé policie uzavřely okolí čerpací stanice v bochumské čtvrti Langendreer. Obyvatelé z okolních domů nesmějí vycházet na ulici.

Aktualizace: Podle nejnovějších informací portálu waz.de se ozbrojený muž policii vzdal a byl odvezen přivolanou sanitkou. 

„Pachatele jsme zadrželi, aniž by byl zraněn. Také zaměstnankyně čerpací stanice je v bezpečí a i ona je bez zranění,“ uvedla bochumská policie. Podle vyjádření policie celá akce trvala zhruba tři a půl hodiny. Zadržovanou ženou byla zaměstnankyně pumpy, vyváznout se jí podařilo bez zranění, informovala agentura DPA. Nezraněn je také ozbrojenec, kterého policie zadržela.

(SCa, www.ceskoaktualne.cz, foto: Waz.de)

Přejít nahoru