V německých školách se nedaří integrovat cizince, mladí Němci jsou šikanováni imigranty. Dívka byla vystavena šikaně a v konečné fázi byla i pobodána svými spolužáky…

Portál s odkazem na německý Spiegel píše, že v mnohých školách převážně západní části Německa je často němčina „první cizím jazykem”. Ve všech velkých městech existují čtvrti, kde žije velká část obyvatel s takzvaným „migračním pozadím”. Ve školách proto často dochází k situacím, kdy podíl dětí mluvících německým jazykem, je velmi malý.

V takových případech nemají učitelé, jimž chybí náležité vzdělání, téměř co učit, píší Lidovky a dodávají, že němečtí rodiče se snaží posílat své děti do škol s menším počtem cizinců. Tato témata byla dlouhou dobu, podle portálu, tabuizována a začíná se o nich hovořit až v případech, kdy dochází k šikaně malého počtu dětí německého původu většinou cizinců. Jako příklad je uveden případ dívky Yary, která byla jedinou žákyní ve třídě ve škole v Kasselu s mateřským německým jazykem.

Dívka byla vystavena šikaně a v konečné fázi byla i pobodána svými spolužáky. Podle vyjádření jejího otce se dokonce zhoršila ve své mateřštině, jelikož si ve třídě neměla s kým povídat. Jak píší Lidovky, k podobným případům jako v Kasselu docházelo ve čtvrti Neukölln v Berlíně.

(euportal.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru