Vesti: Jaroš vyhlásil začátek „lovu moskevských kněží!

Podle deníku „Vesti“ řekl, že kněží ukrajinské pravoslavné církve Moskevského patriarchátu jsou agenty FSB, a proto „lov moskevských kněží, kteří věrně slouží Putinovi a Cyrilu, je věcí, která je příjemná Bohu a vlasti”.

Zakladatel a vůdce „Právého sektoru” Dmitrij Jaroš vyhlásil „lov moskevských kněží”. Podle „Vesti“ to ultranacionalistický politik napsal na svém Facebooku.

„Snažím se být křesťanem a konfesionální řeckým katolíkem, chápu, že každý má svou vlastní cestu k Bohu. My, Ukrajinci, jsme milosrdní, a proto zničíme nepřátele Boha a Ukrajiny – s láskou,” napsal Jaroš.

„Takzvaný vyslanec UOC (ruské ústředí pravoslavné církve) není církví. To je rezidence FSB, kterou je Iskander v rukou satanisty Putina, jako dříve byla zbraní v rukou Stalina, Berii, Žukova a dalších bezbožných lidí. Hierarchie tzv. UOC-MP (moskevskho patriarchátu), která nenašla národní odvahu, síly a argumenty, aby šla do ukrajinské církve, není také služebníkem Božím, ale agentskou sítí FSB a Putina, což znamená nepřátele Ukrajiny,” dodal s fanatickou demagogií ukrajinský politik. Při výrocích tohoto typu už chybí jen pochodně a zahnat dotyčné do starého mlýna a za ryku davu zapálit.

Proto ve svém přesvědčení prohlásil, že „lov kněží z Moskvy, kteří věrně slouží Putinovi a Kirilovi, je skutkem příjemným Bohu a vlasti”.

 

Náboženskou válku s Ruskem zejména podporuje prezident Petro Porošenko, který se na věříci své země obrátil s výzvou, aby si “vybrali mezi Ruskem a Ukrajinou”.

(prvnizpravy.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru