Macron k žluťákům: Jste antisemiti! Ale Kyjev to je něco jiného

Macron, kterému během roku klesla podpora ze 47% na 24% měl být ve svém projevu smířlivý a sjednocující, ale Macron naopak napadnul své kritiky.

„Nenávistný dav útočí na volené zástupce, síly veřejného pořádku, novináře, Židy, cizince, homosexuály?“ ale zaútočil Macron v projevu.

 

Macron urazil své spoluobčany, označil je antisemity, ale zároveň důrazně podpořil Porošenkův neonacistický režim v Kyjevě, který 1.leden vyhlásil za národní den památky Stepana Bandery, který spolupracoval s nacisty během 2.světové války.

Bandera byl předsedou Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN) a později i Ukrajinské povstalecké armády (UPA). Polští historici odhadují, že na ukrajinské Volyňi a Haliči bylo povražděno (1943-1945), jednotkami UPA až 100,000 polských civilistů, dalších půl milionu Poláků z oblasti uprchlo. Některé variace mučení a úmrtí byly velmi sadistické, podobné těm německého gestapa

Město Lvov, kde se Bandera narodil, vyhlásilo rok 2019 za “Rok Stepana Bandery”. Rozhodnutí  vyvolalo v Izraeli tvrdé protesty.

Neexistuje žádný protest od vedení EU, a ani od Merkelové. Je jasné, proč. Každý kdo je  proti Rusku, tak nechává nacisty v klidu.

(prvnizpravy.cz, foto: Reuters)

Přejít nahoru