Taxikář kvůli islámu uřízl šestiletému chlapci hlavu před zraky matky

Případ chlapce otřásl celou zemí. Šestiletý Zakaria Al-Jaber cestoval minulý týden s matkou do svatyně taxíkem. Taxikář se matky zeptal, jestli jsou šíitští muslimové, a poté co odpověděla že ano, najednou vůz zastavil.

Následně taxikář vytáhl malého chlapce z auta a odtáhl jej k vedle stojící kavárně, kde rozbil láhev a před zraky matky chlapce podřízl. Poté ho pobodal a nakonec mu uřízl hlavu.

Matka se snažila útočníka zastavit, ale marně. Po činu zkolabovala a nyní trpí silnými traumaty. Muže zadržela policie a šokovaná veřejnost pro něj žádá co nejvyšší trest.

Na internetu se krátce po incidentu rozjela kampaň vyzývající ke spravedlnosti. Pod hashtagem #JusticeforZakaria (spravedlnost za Zakariau) tisíce lidí sdílí fotografie malého chlapec a vyjadřují pohoršení nad brutálním činem.

 

 

Ten přitom zůstává stále v jedné věci záhadou. Nikdo vlastně neví, proč útočník tak hanebný a brutální čin spáchal. Některá zahraniční média uvádějí, že dle slov taxikáře mělo jít o pomstu za vyznávání “špatné větve islámu”.

 

Policie však tvrdí, že muž je mentálně postižený, a organizace Shia Rights Watch pro změnu uvedla, že taxikář byl k útoku naveden sektou, která potírá práva muslimů. Náboženský motiv je však podle tamních i britských médií pravděpodobný.

Na internetu truchlí za zabitého chlapec tisíce lidí z celého světa. Rodině vyjadřují nejhlubší soustrast a útok nazývají barbarským. Podle některých lidí nepatří do moderní společnosti.

(zdroj: eurozpravy.cz, Libor Novák, foto: Twitter)

 

Přejít nahoru