Multikulturní obohaceni – afričtí rodiče provedli svému synovi v Itálií smrtící domácí obřízku

Ghaňané se rozhodli provést obřízku svému čtyřměsíčnímu synovi v domácích a primitivních podmínkách. Podle statistik je to i v Itálii velmi častý jev: multukulturní obohacení, na které jsme také jistě všichni čekali, zvláště pak italští lékaři, kteří mají krizové situace řešit… Těm se však tentokrát miminko zachránit nepodařilo.

Oba rodiče měli právoplatné doklady k pobytu v Itálii. Při aktu obřízky došlo k srdeční zástavě. Naložili proto nebohého chlapce do auta a odvezli do nemocnice Magati di Scandiano, obce v oblasti Reggio Emilia. Stav se ale prudce zhoršoval a byl vážný, proto se lékaři rozhodli ho vrtulníkem přepravit do Boloni. Veškeré snahy o záchranu však vyšly vniveč a novorozenec zemřel.

Samozřejmě nejde o ojedinělý případ, který končí úmrtím. V prosinci se stal obdobný případ v Monterotondo u Říma, tentokrát šlo o nigerijskou rodinu. Ti si přizvali lékaře, taktéž z Nigerie, který byl ihned po zjištění činu zadržen. Životem za to zaplatil dvouletý chlapec, který zemřel už před příjezdem do nemocnice a jeho dvojče pak bylo hospitalizováno v nemocnici.  Další případy byly registrovány i v roce 2016 v Turině, Bari, Trevisu.

V Itálii je dle posledních zpráv Caritas asi 1,7 miliónu muslimů, z nichž asi 3 % obřízku praktikují. Jak uvádí Mustafa Qaddurah, pediatr a vedoucí Islámského centra v Římě, někteří se vracejí do země původu, kde nechají zákrok provést, jde o desítky tisíc potenciálních obětí. Dále uvádí, že v Itálii lze zákrok provést pouze soukromě, ceny jsou vysoké, a tudíž se rodiče obrací na doktory z komunity. K zemřelým dětem se tak přidávají trvalé zdravotní následky či hospitalizace např. s otravou krve…

(zdroj: eurabia.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru