Dvě miliardy v dluhopisech pro další akvizice DRFG

Zakladatelem investiční skupiny DRFG je David Rusňák, který je stále jejím majoritním akcionářem. Skupinu založil v roce 2011 a na začátku roku 2019 zhruba třetinu společnosti prodal dvěma investorům z firmy PVF Invest, Pavlu Vyhnálkovi a Pavlu Fráňovi. Skupina se ale dál bude zaměřovat na oblasti investic, kterým rozumí a to nemovitosti, telekomunikace a také finance.

Akvizice do těchto segmentů v letošním roce chce skupina financovat dvoumiliardovou emisi dluhopisů, kterou Česká národní banka schválila koncem dubna. Skupina je před podpisem nákupu několika retail parků, také firem z oblasti telekomunikací, které se specializují na výstavbu a údržbu telekomunikačních sítí a jedná se také o akvizicích několika finančně poradenských firem, které by DRFG poté začlenila do své finanční distribuce.

Dluhopisy pod správou finanční distribuce DRFG

O správu nově získaných prostředků se bude starat DRFG Financial Management a peníze pak bude půjčovat společnostem spadajícím do skupiny. Investice bez diskuzí poputují do všech hlavních investičních oblastí, kterými se skupina zabývá. Kromě financí a telekomunikací se hlavní část byznysu skupiny zaměřuje na nemovitosti. V loňském roce do nákupu především komerčních nemovitostí skupina investovala přes tři miliardy korun, díky tomu je celková hodnota nemovitostí pod správou DRFG 6,3 miliardy korun.

Na konci loňského roku tak investiční skupina Davida Rusňáka v souhrnu spravovala majetek ve výši za téměř 7,3 miliardy korun. Zisk činil více než 3,8 miliardy korun, což je meziročně dvojnásobek. Do brněnské investiční skupiny DRFG spadá taky značka podílových nemovitostních fondů CZECH FUND. Investovat do nemovitostního fondu je jednoduché a určeno téměř každému. Nejnižší částka, kterou je totiž možné pravidelně investovat je 500 korun.

(komerční článek)

Přejít nahoru