USA-Polsko-Trojmoří-V4-Německo: Bejby už nesedí v koutě?

Psal jsem o tom, že důvodem je chování a postoj polských elit, zejména neustálé žádosti ze strany Polska o stálou vojenskou posádku US Army v Polsku. Problémem pro projekt Trojmoří a V4 (zatím tento projekt řídí GE) je postoj polských státních elit, které jsou ve svém patologické postoji velmi protiruské a až tak proamerické, že se i otrlí američtí jestřábi červenají ve tvářích z proseb Polska. V době kdy Trump se snaží osekávat vliv americké státní elity a stahovat US i vojensky ze světa, je tento požadavek o stálou americkou vojenskou základnu v Polsku minimálně stupidní. Varování a vzkazů už Polsko dostalo dost a dost. Některé vzkazy měly přímo charakter facek. Nestačilo to…

 

A tak Trump pozval prezidenta Polska Andreje Dudu. Bejby byla vyvedena z kouta. Ale ne kvůli tanci. Bejby Trump odvedl z kouta, aby dostala pořádně přes hubu. Takové „domácí“ násilí.

Trump k Polsku: Dostanete, co jste chtěli. Vybudujete za své peníze vojenskou základnu a navrch koupíte předražené a problematické stroje F-35 (mají jich habaděj na skladě, když už se prodej do Turecka zatrhl). Za to možná pošleme 1000 svých vojáků jako stálou posádku na vaše území. Chcete být okupovanou zemí a ještě za to platit? Máte to mít.

Podle zpráv nemá v úmyslu Trump posílit vojenskou přítomnost US army v Evropě, pouze by přesunul tisíc vojáků z Německa do Polska. Ideální. Trump kope do Německa, aby se začalo vymaňovat z nadvlády USA. Od druhé světové války je Německo okupovanou zemí. Proto Trump tak vyhrožuje Německu ohledně budování Nord Stream 2. NS2 je jasně v německém zájmu. Hrozit sankcemi Německu a klást nepřijatelné podmínky Německu ze strany USA je proces, který má doslova dokopat Německo vymanit se z pod nadvlády USA a aby se snažilo chovat aspoň trochu suverénně. No a proč tedy nestáhnout z Německa do Polska hned tisíc vojáků. To přece vyhovuje Trumpovi (kádr GE). V projevu Duda zmiňuje hrdinné polské vojáky, statečnost a odhodlanost jeho národa… Tak proč tak prstíčkem hrabe o jeden tisíc amerických vojáků, aby chránili Polsko? Pozoruhodné, že?

Proč tvrdím, že Bejby dostala po tlamě? Podívejte na tohle video z tiskovky Trumpa a Dudy. Minuta 27 až 30. Duda „plakal“ nad „agresivním“ Ruskem. Jak Rusko útočilo na Polsko, na Gruzii, na Ukrajinu. Jak Rusko ukazuje svou agresivní imperialistickou tvář. Sledujte Trumpa při té řeči Dudy. Duda tolikrát zmínil, že Polsko je součástí Západu, že si Duda celý zalezl do řitního otvoru svých páníčků. Jak ho z tam dostat?

A reakce Trumpa? Trump si vytáhl Dudu z řitního otvoru a pořádně mu nafackoval. Trump přerušil další otázku a že musí tenhle projev (Dudy) dokončit. „Doufám, že Polsko bude mít skvělé vztahy s Ruskem“…

(zdroj: nwoo.org, foto: Z videa)

Přejít nahoru