Vatikán začal vykopávat dva hroby na základě pátrání po 15 ročné dívce

Emanuela Orlandi, dcera zaměstnance Vatikánu, byla naposledy viděna, když opustila třídu hudby ve věku 15 let. Kolují teorie, které po desetiletí hovoří o tom, kdo ji vzal a kde může ležet její tělo.

Bratr Orlandi Pietro, který se nikdy nevzdal naděje, že ji najde naživu, přišel brzy na místo, protože malá skupina forenzních vědců, kurátorů hrobek a odborníků jmenovaných rodinou začala otevírat hroby na německém hřbitově.

Exhumace přichází poté, co rodinný právník obdržel tip s obrázkem hrobu andělem na hřbitově, a poselství, které prostě bylo na kameny: “Podívejte se, kam ukazuje anděl”.

Vatikán ve čtvrtek prohlásil, že bude otevírat jak „andělskou“ hrobku, tak i podobnou hrobku vedle ní, „aby se předešlo případným nedorozuměním“.

Malý, listnatý pozemek, umístěný na původním místě cirkusu císaře Nera, je obvykle posledním místem odpočinku pro německy mluvící členy katolických institucí.

Za bazilikou sv. Petra v oblasti mimo hranice turistů, leží za hradbami z tepaného železa úhledné řady náhrobků, některé zastíněné palmami, jiné ohraničené růžovými ružemi.

“Kde je její tělo?”

U vchodu do Vatikánu poblíž hřbitova se shromáždily desítky médií a zástupů zvědavých turistů.

Zastánci rodiny Orlandi měli na sobě trička s nápisem “Pravda nám dává svobodu” a “Kde je její tělo?”

Hrobky, které budou otevřeny, patří dvěma princeznám, pohřbeným v letech 1836 a 1840.

(APF, ceskoaktualne.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru