Ondráček o vojne migrantských gangov vo Švédsku: Takto vraj prebieha kultúrne obohatenie

Poslanec za komunistickú stranu Zdeněk Ondráček v utorok 13. augusta na svojej facebookovej stránke zdieľal správu o zvyšujúcej sa kriminalite na území Švédska od roku 2015, kedy štát zažil veľkú migračnú vlnu. V správe portálu reflex.cz z 8. júla uvádzajú štatistické údaje kriminálneho života štátu. V minulom roku v tejto škandinávskej krajine zaznamenali 300 prestreliek gangov, pri ktorých zomrelo 45 ľudí a ďalších 135 bolo zranených.

Problémy s gangmi sa tento rok ešte zhoršujú. Za prvý polrok roku 2019 bolo len v Štokholme zabitých toľko ľudí ako za celý rok 2018. Oficiálne štatistiky potom odhalili, že len v meste Malmö bolo vlani pri vražednej streľbe gangov zabitých 14 osôb a ďalších 28 bolo zranených.

Ako uviedli policajné štatistiky, väčšina strelcov a obetí sú nezamestnaní mladí muži, ktorí pochádzajú z prisťahovaleckých rodín a žijú vo štvrtiach, ktorých niektoré časti sa dnes dajú označiť ako nebezpečné.

Český politik Zdeněk Ondráček sa s touto správou rozhodol podeliť na sociálnych sieťach.

“Priatelia, takto vraj prebieha kultúrne obohatenie vo Švédsku,” okomentoval správu.

V komentároch k príspevku jedna z diskutujúcich napísala rozsiahly postoj k následkom migračnej európskej krízy: “Je mi z toho smutno. V minulosti vo väčšine štátov bola pohoda, celkom bezpečne a ako Západ začal ‘rozdávať ‘ demokraciu, ktorú niektoré štáty nechceli, svet sa obrátil na zlú stranu, mamonu, násilia, nenávisti. Ľuďom je vnucovaný len jeden správny názor.

Kam sa podela sloboda, pravda a láska, sami si rozhodovať o svojom živote a pod. Prečo sú nám stále vnucovaní imigranti, ktorí nemajú s naším životom, zvykmi nič spoločné a vieme, že sa nikdy neprispôsobia nášmu životu a kultúre. V mnohých prípadoch sme na tom horšie než za stále opakovanej ‘totality’. Pre mňa to totalita nebola, ale určitý poriadok, kde každý mal prácu, možnosť kultúrneho a športového vyžitia. Ľudia k sebe mali blízko, nezávideli si a vedeli sa spolu baviť.”

O nebezpečnej situácii vo Švédsku skôr písali aj politici za SPD. Napríklad, predseda strany Tomio Okamura poukázal na vyčíňanie imigrantských gangov v no-go zónach a vraždenie, napádanie a znásilňovanie Švédov imigrantmi.

Spomenul hlavne správu z výskumného centra Gatestone Institute o tom, že štyri z desiatich žien vo Švédsku sa boja vyjsť von.

Predseda poslaneckého klubu hnutia SPD Radim Fiala nedávno písal aj o detskom gangu vo Švédsku, ktorý je zložený z 8 až 12-ročných migrantov, terorizujúcich tamojšie deti. Švédske deti už tak v následku islamizácie krajiny ani nechodia von a hrajú sa len doma.

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: Pixabay)

 

Přejít nahoru