Rodiče šokováni, když britské školy učí 6–10leté dětí, aby se dotýkali „intimních partií“ v postelích a sprchách

Výukový manuál učí děti ve věku od šesti do deseti let o „pravidlech sebe stimulace“. Lekce jsou součástí nového programu Vše o mně, který byl rozšířen na více než 240 základních školách v centrální anglického Warwickshire County.

Program je zase navržen tak, aby byl vyučován v souladu s povinnou Vzdělávací a sexuální výchovou (RSE), která bude realizována v celé Velké Británii příští září.

V části nazvané „Dotýkám se sebe samých“ se učitelům doporučuje, aby mladým řekli, že „spousta lidí se ráda lechtá nebo pohladí, aby se mohli cítit hezky“, včetně dotyku s jejich „intímními částmi“.

Děti jsou pak varovány, že není „zdvořilé“ dotýkat se sebe sama ve třídě nebo na jiných veřejných místech, a měly by to „dělat“ pouze tehdy, když „jsou samy, možná ve vaně nebo ve sprše nebo v posteli“.

Někteří rodiče byli programem šokováni a říkali, že děti tak mladého věku by neměly být vystaveny zralým tématům, jako je masturbace. “Tato sexualizace našich dětí je prostě naprosto nevhodná,” řekl Matthew Seymour v neděli pro Daily Mail.

“Říkají tomu, že se dotýkají sebe sama a nepoužívají termín masturbace, ale když si to přečtete, přesně o tom mluví.”

Rodiče, kteří nesouhlasí s tímto typem sexuální výchovy, vzali své děti ze školy, když se to učilo. Řada vzdělávacích odborníků a učitelů kritizovala formulaci programu za příliš vágní a nevhodný pro základní školy.

„Nikdy nepoužíváme slovo sebe stimulace, a ne na základní škole. Pro nás to není vhodné,“ řekla učitelka Lynette Smithová.

Na webových stránkách se uvádí, že program pomáhá rozvíjet dovednosti potřebné pro řízení „zdravých vztahů“, vytváří „sebevědomí“ a umožňuje dětem „prozkoumat osobní identitu“.

Jeden z autorů programu, poradce pro vzdělávání Jonny Hunt, tvrdí, že „jakkoli to může být nepříjemní pro dospělí, děti všech věkových skupin se čas od času budou stimulovat“.

(RT, foto: Pixabay)

Přejít nahoru