Angela Merkelová konečně připustila, že multikulturalismus v Německu „naprosto selhal“

Merkelová řekla publiku mladých členů jejích Křesťanských demokratů (CDU), že umožnění lidem z odlišného kulturního prostředí žít bok po boku bez takové integrace byla velká chyba, podle tiskové agentury Reuters, která uvádí, že v zemi nyní žije přibližně čtyři miliony muslimů.

„Tento (multikulturní) přístup selhal, naprosto selhal,“ řekla Merkelová na setkání v Postupimi, jižně od Berlína.

Merkelová čelí tlaku ze své strany CDU, aby zaujala přísnější přístup vůči imigrantům, kteří nevykazují ochotu přizpůsobit se německé společnosti, a její komentáře měly tedy za cíl uklidnit své kritiky.

Merkelová uvedla, že v minulosti se od přistěhovalců vyžadovalo jen velmi málo, a zopakovala svou obvyklou linii, že by se měli učit německy, aby se dostali do školy a měli příležitosti na trhu práce, píše Reuters.

Toto nečekané prohlášení přišlo jen několik týdnů poté, co bývalý ředitel německé zahraniční zpravodajské služby dr. August Hanning uvedl, že Merkelová v Německu vyvolala „bezpečnostní krizi“ kvůli její politice otevřených hranic.

„Vidíme důsledky tohoto rozhodnutí, pokud jde o německé veřejné mínění a vnitřní bezpečnost – problémy se vyskytují od prvního dne,“ řekl.

„Máme zločince, podezřelé z terorismu a lidi, kteří používají více identit. Ti, kteří provedli útoky v Berlíně, použili 12 různých identit, “dodal Hanning.

„I když jsou dnes věci přísnější, v Německu stále máme 300 000 lidí, o jejichž identitě si nemůžeme být jistí. To je obrovské bezpečnostní riziko, “varoval.

Ale zatímco německá kancléřka hovoří tímto tónem, její ministryně práce  Ursula von der Leyenová (CDU) navrhla, aby Německo snížilo překážky pro zahraniční pracovníky, aby země doplnila nedostatek kvalifikované pracovní síly.

Předseda Křesťansko-sociální unie (CSU) Horst Seehofer mezitím odmítl všechny pokusy o uvolnění imigračních zákonů a minulý týden řekl, že Německo již nemá prostor pro lidi z „cizích kultur“.

Podle Německé průmyslové a obchodní komory (DIHK) postrádá Německo přibližně 400 000 kvalifikovaných pracovníků.

(zdroj: svobodnenoviny.eu, foto: Pixabay)

Přejít nahoru