Žena dostala tvrdý trest za obranu holandské tradice. Zůstane Vám rozum stát

Tradice svatého Mikuláše je v Nizozemsku velmi populární a poněkud se rovná Santa Clausovi. Svatý Mikuláš a jeho asistenti také dávají dárky dětem přecházejícím z komína do komína.

Ale poté, co hrstka lidí začala protestovat a dostávat masivní mainstreamovou mediální pozornost, se tradice stala kontroverzní pro levicové extremisty a skupiny černé identity.

Vidí pomocníky svatého Mikuláše, černých Petů, jako rasisty, protože pomocí černého make-upu vykreslují komínové saze. V posledních pěti letech se diskuse stala problematickou, protože skupiny identity a levicoví extrémisté hrozí násilím.

Minulý rok měl svatý Mikuláš oficiálně přijet do fríského města Dokkum a starosta města si myslel, že je přijatelné pozvat na dětskou hostinu několik extremistických akčních skupin.

Žena jménem Jenny Douwesová se rozhodla uspořádat protest, který zablokoval skupiny a poskytla dětem bezpečnou hostinu. Poté, co ji policie kontaktovala, ji okamžitě přerušila.

Ale navzdory Jennyho stáhnutí zpět, její dřívější volání vedlo k tomu, že 34 lidí pokojně blokovalo dálnici k Dokkumu a  sní i autobus černých skupin identity.

Douwesová, která je považována za iniciátorku, obdržela šest týdnů komunitní služby za pobídku a bránění právu na protest. Dostala také jeden měsíc podmíněný trest.

Ve srovnání s jinými soudními rozhodnutími je Jennyho rozsudek extrémní a tento proces byl dokonce nazýván „politickým procesem“, který upokojí krajně levicové a černé skupiny identity.

Byly uděleny menší nebo podobné tresty za: Účast v teroristické organizaci, pedofilie a extrémní násilí.

Jenny a skupina však dostali od nizozemského lidu velkou podporu za jejich „odvážné činy“ na obranu nizozemské tradice.

Iniciativy Crowdfund přinesly na zkoušky desítky tisíc eur a některé dokonce označily Jenny „Jenny D’arc“, pojmenovanou po francouzské ženské hrdině Johanky z Arku.

(Voice, foto: Pixabay)

Přejít nahoru