Michiganský chlapec, 17 let, dostane po poškození párou dvojí transplantaci plic. Pacient užíval e-cigarety

Oznámení nemocnice Henry Ford přišlo den poté, co prezident Donald Trump řekl, že se sejde se zástupci průmyslu, protože jeho administrativa váží nová pravidla uprostřed celonárodního vypuknutí nemocí a úmrtí souvisejících s e-cigaretami.

“Tento mladík čelil hrozící smrti, pokud by nedostal transplantaci plic,” uvedl dr. Hassan Nemeh, chirurgický ředitel transplantace hrudních orgánů v nemocnici Henry Ford. Zákrok, který provedl se dvěma dalšími chirurgy , za pomoci týmu odborníků.

Rodinní příslušníci chlapce, kteří nebyli identifikováni jménem, ​​uvedli ve sdělení, že požádali lékaře, aby zveřejnili „strašlivé život ohrožující účinky“ e-cigaret.

“Ve velmi krátké době se náš život navždy změnil.”Mladík odešel z typického života dokonale zdravého šestnáctiletého sportovce … k probuzení intubovaného a se dvěma novými plícemi, které čelí dlouhému a bolestivému procesu zotavení, když se snaží znovu získat svou sílu a pohyblivost, což má vážný dopad, “uvedli členové rodiny.

Ve čtvrtek CDC uvedlo, že bylo potvrzeno 2 051 potvrzených a pravděpodobných případů poškození plic v USA a 39 úmrtí souvisejících s e-cigaretami nebo párovými produkty.

V pátek americká centra pro kontrolu a prevenci nemocí uvedla, že vzorky plic odebrané 29 pacientům s poraněním spojeným s párou naznačují, že všechny obsahovaly acetát vitamínu E, což je objev, který při vyšetřování mohli označit za „průlom“.

Michiganský chlapec byl přijat do nemocnice St. John’s v Detroitu 5. září s tím, co vypadalo jako zápal plic, a byl intubován o týden později, když se jeho schopnost dýchat zhoršila, uvedli lékaři z němocnice Henryho Forda.

Mladý pacient dostal „velmi dobrou prognózu,“ řekl Henry Ford, ale čelí dlouhému uzdravení uvedla agentura Reuters.

(foto: Pixabay)

Přejít nahoru