V jihočeském íčku najdou návštěvníci regionu i originální vánoční dárky

Krajské turistické „íčko“, jehož zřizovatelem je Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR), je umístěné v přízemí Dopravně obchodního centra (DOC) Mercury v Českých Budějovicích a měsíčně využije jeho služeb v průměru okolo tří tisíc lidí. Jak obyvatel města a regionu, tak především návštěvníků z jiných oblastí ČR a zahraničí.

„Úplnou novinkou jsou vánoční tematické balíčky. K mání je tak například sladký, voňavý, čajový, medový, budějovický, krumlovský a podobně. Tyto balíčky si zájemci mohou koupit už hotové, nebo si z jednotlivých produktů nechat sestavit vlastní. Třeba základní Sladký balíček obsahuje možná překvapivě samé zdravě potraviny. Levandulový karamel od Vaška, pečený čaj z chelčické chráněné dílny, hořkou čokoládu s motivem Třeboně a třeboňského marcipánového kapříka pro štěstí,“ uvedl vedoucí krajského Turistického informačního centra jižní Čechy Radek Dvořák.

Celoročně oblíbenými suvenýry v prodejním portfoliu krajského informačního turistického centra, které se postupně rozšiřuje a v současné době obsahuje celkem 90 položek, jsou cestovatelské magnetky s motivy jihočeských atraktivit. Kompletní nabídku je možné pořídit také prostřednictvím jihočeského e-shopu. Přístup do e-shopu je možný pronikem z webů „Jižní Čechy“: www.jiznicechy.cz, „Jihočeská centrála cestovního ruchu“: www.jccr.cz či přímo prostřednictvím už zmíněného odkazu: https://eshop.jiznicechy.cz.

Jižní Čechy pohodové a adventní

„Velmi časté jsou v současné době dotazy týkající se českobudějovických adventních trhů na náměstí Přemysla Otakara II. a to zpravidla v době kdy má městské infocentrum zavřeno. Advent a s ním související programy po celém regionu je nyní logicky v centru zájmu všech příchozích,“ doplnil Dvořák.

Krajské Turistické informační centrum jižní Čechy v DOC Mercury v českobudějovické Nádražní ulici je otevřené denně, až na výjimky včetně sobot, nedělí a svátků, od 8 do 20 hodin. Umístěno je v prostoru u vstupu od vlakového nádraží a viditelně označeno zeleným „íčkem“.

za sebou už má osmnáct měsíců činnosti. Za prvních dvanáct využilo služeb jeho pracovníků více než 30 tisíc návštěvníků.

„Potvrdilo se, že podobné centrální informační místo v krajském městě, které je hlavním vstupním bodem domácích i zahraničních turistů při návštěvě jihočeského regionu, chybělo. Přesto poptávka po jeho službách předčila naše očekávání,“ konstatoval ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Klíčové je také umístění „íčka“ ve strategicky ideálně situovaném objektu Dopravně obchodního centra (DOC) Mercury, kde se kříží veškeré důležité autobusové a vlakové linky, je tak možné najít kompletní nabídku jižních Čech pohodových na jednom místě.

„Mercury je hlavním dopravním uzlem ve městě, který denně využijí tisíce návštěvníků, obyvatel Českých Budějovic a lidí z celého regionu, kteří sem denně přijíždějí. Ti všichni zde získají detailní informace nejen o ucelené turistické nabídce mapující celé jižní Čechy, ale také o aktuálních sportovních, kulturních zábavných a jiných akcích kompletně pokrývajících celý region,“ zdůraznil Polášek.

Činnost „íčka“ pod křídly JCCR ocenila i Asociace turistických informačních center České republiky (A.T.I.C. ČR), která mu začátkem letošního roku udělila jako jedinému IC v Jihočeském kraji Certifikát třídy A. Nejvyšší značka kvality poskytovaných služeb ho tak zařadila do malé elitní skupiny turistických infocenter, kterých je v ČR více než 420. Hodnotící komise A.T.I.C. ČR posuzovala nejen formu, rozsah a kvalitu poskytovaných turistických informací a služeb, ale také úroveň vybavení a zázemí informačního centra. To je rovněž držitelem certifikátu Českého systému kvality služeb (ČSKS).

(foto: Jihočeské íčko)

Přejít nahoru