Krátke zprávy z domova: Nemocnici v Uherském Hradišti měl hrozit masakrem jako v Ostravě: Policie podezřelého propustila, Cirkus Berousek po 100 letech končí s kočováním. Viní aktivisty i vysoké daně

Policie propustila v pátek večer na svobodu osmapadesátiletého muže, kterého od čtvrtka podezírala z telefonického vyhrožování ozbrojeným útokem na nemocnici v Uherském Hradišti. Na základě pátečního vyšetřování se podle ní podezření nepotvrdilo. Policisté však událost nadále prověřují. Podrobnější informace neuvedli.

Více info: Blesk.cz

Cirkus Berousek po 100 letech končí s kočováním. Viní aktivisty i vysoké daně

Jedna cirkusová legenda končí. Tedy alespoň částečně. „Kočovat už nebudu,“ řekl Blesku Jiří Berousek ml. (37), člen slavné cirkusové rodiny. „Po více než sto letech si chce rodina odpočinout. A poslední kapkou byla nedávná kampaň aktivistů, kteří celou sezonu obtěžovali návštěvníky cirkusu.“

Jiří Berousek ml. Blesk Zprávy provedl po svém panství v Bylanech. Je tu zámeček a stáje pro více než 100 zvířat a staveniště na 11 hektarech. „Toto patřilo jednomu ze dvou nejbohatších sedláků ve vsi, který se s tím druhým předháněl, kdo bude mít větší barák,“ říká Jiří Berousek ml. Nakonec jeho rodina koupila také druhý největší velkostatek.

Více info: Blesk.cz

Mladíkovi v Plzni bouchla v ruce petarda, je těžce zraněn

Záchranáři zasahovali v pátek v večer v jednom z bytů v Plzni, kde jednadvacetiletému mladíkovi explodovala v ruce petarda. S těžkým zraněním skončil v nemocnici.

Mluvčí krajské záchranné služby Maria Svobodová potvrdila, že mladík utrpěl devastační poranění ruky. Není vyloučeno, že přijde o prsty.

Více info: Novinky.cz

Přejít nahoru