To je demonstrace: Rozzlobení francouzští důchodci přerušili napájení centrální banky

Omezení moci, které je podle francouzského práva nezákonné, prohloubilo ve druhém týdnu celostátních stávek zmatek, který ochromil dopravu, zavřel školy a přivedl na ulici proti reformě prezidenta Emmanuela Macrona více než půl milionu lidí.

Na otázku francouzského rozhlasu, zda výpadky proudu nebyly už na hraně, řekl Philippe Martinez, šéf tvrdé unie CGT, že škrty jsou nutné, aby přiměly Macrona ustoupit.

“Rozumím hněvu těchto dělníků,” řekl vůdce svazového svazu. “To jsou cílené škrty. Pochopíte, že plivání na veřejnou službu může některé z nás rozzlobit. “

Po schůzce s vládními úředníky naznačil další škrty a řekl: „Můžeme tyto druhy metod zesílit“ informovala agentura Reuters.

Francouzský prezident Emmanuel Macron podle vládní mluvčí “zabil” důchodce „v nejsilnějším slova smyslu“ během schůzky kabinetu – jeho kancelář však uznala, že jsou připraveni „vylepšit“ svůj reformní balíček ještě před dalším dnem vyjednávání mezi premiérem ministři a vedoucí odborů.

Macron chce proměnit nesčetné množství francouzských důchodových systémů v jediný systém založený na bodech. To by donutilo zaměstnance ve státních firmách, jako jsou železniční SNCF nebo utility EDF, kteří požívají velkorysejších penzijních plánů než pracovníci ze soukromého sektoru, aby pracovali déle.

Přejít nahoru