Sulík zaútočil na Kotlebovcov. Tvrdí, že majú len prázdne sľuby 

To, zrejme, spôsobilo pnutie v strane Sulíkovcov. “Strana Sloboda a Solidarita (SaS), ako uviedla vo svojom tlačovom vyhlásení,  považuje za jednu zo svojich priorít boj proti extrémizmu a kotlebovcom. Dokazujú to aj jej činy, keď sa ako prvá strana postavila ĽSNS, namiesto ich ignorovania inými, ktoré im len pomáhalo,” uvádza sa vo vyhlásení.

„Hrádza proti extrémizmu zlyhala. Nehorázne rozkrádanie zo strany Smeru a SNS, vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej či nevymožiteľnosť práva, sú dôsledkom frustrácie voličov, ktorí to napokon hodia ĽSNS. Ako prví z opozície sme sa im však postavili a v televíznej debate proti Marianovi Kotlebovi mohol celý národ vidieť, aké falošné a nič nehovoriace sľuby prezentuje. Pri reálnej debate nemajú Kotlebovci žiadnu šancu. Je našou prioritou preto ukázať, ako zlyhávajú ich argumenty a nápady pri reálnom riešení problémov. Budeme preto iniciovať a prijímať pozvania do diskusií práve s nimi, aby ľudia videli, že ich nič nehovoriace skratky sú len donebavolajúce hlúposti,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Strana SaS na rozdiel od kotlebvcov predstavuje 1144 konkrétnych riešení pre lepšie Slovensko. „Na rozdiel od ĽSNS máme konkrétne riešenia, aby sociálne vylúčení vypadli z bludného kruhu chudoby a väčšina s nimi žila v pokoji a mieri či, aby sa do krajiny vrátila spravodlivosť. Kotleba sľúbil 10 tisíc pracovných miest a vytvoril 90. To je reálna vizitka jeho práce na župe. Čo môže spraviť potom na úrovni štátu, keď nedokázal spraviť nič ani v malom – v Banskobystrickom samosprávnom kraji? Kotlebovci ponúkajú len prázdne slová, zastrašovanie a rasizmus. Veríme, že Slovensko má na viac. Veríme, že ľudia si vyberú zdravý rozum a dajú hlas skutočným riešeniam a skutočným odborníkom, aby sa tu oplatilo pracovať, podnikať a žiť,“ doplnila europoslankyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Priestor pre vyjadrenie sa sme poskytli aj strane Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. Ich hovorca Ondrej Ďurica redakcii ceskoaktualne.cz uviedol, že toto vyhlásenie nebudú komentovať.

(SCa, il.foto: slovensko.hnonline.sk)

Přejít nahoru