Ruská bio-revoluce, překvapivě ohlášená Putinem, najednou velmi znepokojuje a “ohrožuje” USA

Nečakaná aktivita Moskvy na tomto „bitevnom poli“ veľmi vystrašila USA. Rusko síce postavilo úspešnosť amerických trestných „útokov“ v Sýrii proti Asadovi do veľmi zlého svetla, čo Pentagon samozrejme popiera. Ale v súčasnosti iná aktivita Moskvy je pre Ameriku oveľa nebezpečnejšia, ako to čo sa deje v Sýrii. Konkrétne je nebezpečná pre americký agrárny priemysel. Vladimír Putin totiž chce, aby Rusko ovládlo svetový obchod s potravinami. Podľa jeho slov sa Rusko chce stať na svete najväčším exportérom zdravých, geneticky nezmanipulovaných a nepriemyselne produkovaných potravín.

Rusko už naplno odštartovalo veľkú ofenzívu proti svetovláde agrárneho priemyslu USA, v rámci produkcie potravín. Ide o rozhodnutie Moskvy urobiť z Ruska najväčšieho svetového exportéra zdravých, geneticky nezmanipulovaných potravín (iných potravín, ako sú potraviny geneticky premenené napríklad koncernom Monsanto z USA – typickým predstaviteľom bezohľadného globálneho dravčieho kapitalizmu) a naviac aj neprodukovaných priemyselne.

Ako už neraz, tak ignorovali Američania i západné médiá aj prejav Vladimíra Putina v ruskom parlamente, kde pred nejakým časom prehlásil, že Rusko sa v priebehu štyroch rokov stane úplne autarkné v zásobovaní potravinami. Ruské agrárníctvo je zo strany povrchných západných a predovšetkým amerických ekonómov – ale aj západných médií – najmenej sledované a komentované odvetvie ruskej ekonomiky. Rusko vnímajú len ako krajinu, ktorá je závislá od svojich exportov ropy a plynu. A tak dlho podceňovali ruské poľnohospodárstvo a vôbec neregistrovali veľké zmeny, ktoré v ňom prebiehajú.

V súčasnosti, po niekoľkých rokoch od rozhodnutia uplatniť nezmyselné a kontraproduktívne EÚ sankcie proti Rusku, v rámci ktorých bol zakázaný aj export dôležitých agrárnych produktov, nastala neobyčajne pozoruhodná „renesancia“ ruského poľnohospodárstva a v nejednom jeho odvetví aj nový zrod. Medzičasom stúpli zisky Ruska za jeho agrárne exporty enormne a presahujú už tretinu jeho príjmov za export zemného plynu. A stúpajú ďalej.

V. Putin vo svojej reči povedal (uvádzam to podstatné): „Naše agrárnictvo napreduje úspešne. Pred desiatimi rokmi sme importovali polovicu potravín. V súčasnosti už ale patríme do „klubu exportérov“. Do roku 2020 by sme mali byť schopní hradiť našu spotrebu kompletne produktami z našej krajiny. Veľmi dôležité je však aj to, že máme obrovské zásoby pitnej vody. Naša krajina sa môže aj preto už v krátkej budúcnosti stať najväčším producentom ekologicky čistých a kvalitných potravín, a to o to viac, že viaceré západné agrárne koncerny už dávno prestali také produkovať, pričom v poslednom čase enormne rastie záujem o zdravé , neprechemizované a geneticky pôvodné potraviny.“

Putin vo svojej zmienenej reči požiadal parlament, aby navrhol opatrenia, ktoré povedú k tomu, aby boli v Rusku zúrodnené milióny hektárov pôdy, ktorá leží ladom. Prevažná časť z nej patrí vlastníkom obrovských pozemkov, z ktorých mnohí nejavia záujem o agrárnictvo. Ruský prezident preto navrhol, aby parlament vydal zákon, aby mohli byť od nich odkúpené a potom, aby sa predali tým za výhodnú cenu, ktorí ich zúrodnia a budú obrábať.

Rusko má ešte jednu mimoriadnu výhodu – ktorá ho veľmi uprednostňuje voči iným agrárnym producentom – umožňujúcu, aby sa mohlo stať najvýznamnejším výrobcom a exportérom zdravých potravín na svete. Má obrovské plochy – tak, ako nikto iný na svete – tej najúrodnejšej pôdy. Okrem toho nebola táto pôda – na rozdiel od Západu (EÚ a USA) – po celé desaťročia ničená chemickými hnojivami a pesticídmi.

A preto sa teraz USA veľmi obávajú ruskej ofenzívy jej novou „zbraňou“, proti ktorej nemajú žiadnu účinnú protizbraň. V tomto prípade to ale nie je žiadna smrť prinášajúca zbraň, ale je to skvelá „zbraň“ ruskej bio-revolúcie, ktorá je prospešná zdraviu a životu všetkých ľudí.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru