Ruská Státní duma nazvala zemi, která první padne jako oběť v případě útoku NATO na Ruskou federaci

Agresivní záměry NATO potvrzují nadměrnou a nepřiměřenou aktivitu aliance v Baltském a Černém moři, jakož i neustále posilovány seskupování vojsk v blízkosti ruských hranic.

Místopředseda obranného výboru Státní dumy Alexander Sherin je přesvědčen, že Rusko je připraveno odrazit jakýkoli útok ze Severoatlantické aliance a díky tajným službám a generálnímu štábu je možné blížící se konflikt předpovědět šest měsíců před jeho začátkem. A to nejen předpovídat, ale stanovit přesné datum vojenského útoku napsal TASS.

Vojenský expert Viktor Litovkin v komentáři k prohlášení Gerasimova uvedl fakta, proč by útok na Ruskou federaci byl pro NATO katastrofální. Podle něj západní vojenští velitelé očividně neočekávají, co se skutečně stane, pokud Rusko pocítí skutečnou hrozbu.

“Jednoduše nevědí, že vojenská doktrína Ruské federace jasně uvádí, že je nemožné zastavit tak velké vojenské bloky konvenčními zbraněmi a proto v případě hrozby bude Rusko nuceně použít jaderné zbraně”.

“Cílem je zabránit potenciálnímu agresorovi způsobit co jen minimální škody Ruské federaci a proto NATO nebude mít čas na přesun svých jednotek na pozice a bude zničeno během několika minut od začátku ofenzívy”.

Rusko vlastní všechny prostředky k odrazení nepřítele, od elektronických vojenských prostředků po protivzdušnou obranu, mezi které patří již známé systémy protivzdušné obrany S-400 Triumf, které se osvědčily v Sýrii. Také třeba zmínit i speciální rakety s názvem JRS (RS-24) “Jaderná řídící střela”.

Přejít nahoru