Jaký kmán, takový pán? Po Babišovi se z finančních machinací musí zpovídat i šéfkomisařka Leyenová

Spolkový účetní dvůr shledal příkré nesrovnalosti v řádech “třímístných” milionů eur z doby jejího ministrování na ministerstvu obrany, a Poslanecký vyšetřovací výbor si ji včera pozval na kobereček. Je podezřelá, že na ministerstvu rozfofrovala milóny, zejména s poradenskými firmami, které měly z rozpočtu Budeswehru zlatý důl.

Babišových usmolených 50 milionů korun je proti tomu o ničem. Tak to je voda na mlýn Milionu chvilek… Proti Leyenové bude plná Letná! Anebo ne..? Pak by taková nekonsekventnost ale panu Babišovi jen pomohla. Tak snad k tomu vydá pan Minář alespoň nějaké tiskové prohlášení typu “Nechceme jít cestou EU!”. Nebo se v případě chvilkařů jen zas jedná o nějaké schwarzenbergovské číro?

Každopádně, podobně jako pan Babiš, Leyenová žádnou vinu necítí, byť připustila, že nějaké „politováníhodné“ chyby a pochybení se staly, ale údajně daleko pod její rozlišovací schopnost…

Z pětihodinového slyšení, před poslanci zelených, ex-komunistů – levice, socialistů a Alternativy pro Německo jí nejbezskrupulóznější hodnocení vlepila právě Alternativa – „totální vykrucování se z odpovědnosti“. A s touto vizitkou se šéfkomisařka se svojí ochrankou rychle  jak banda lupičů vypoklonkovala raděj zpátky do Bruselu. No nazdar!

(zdroj: eurabia.cz)

Přejít nahoru