Dôchodcovia, na 13.dôchodky radšej zabudnite. Matovičova vláda ich chce nateraz zrušiť

Ešte nedávno Matovič tvrdil, že sa sociálnych balíčkov, medzi nimi aj 13. dôchodkov zavedených za predošlej vlády, ani len nedotkne. Dnes je všetko inak.

„Počet nakazených je výrazne vyšší, preto musíme prijať opatrenia, aby sme sa všetci navzájom chránili,“ povedal Matovič v diskusii televízie TA3. Ako dodal, potrebovať budeme aj pľúcne ventilátory, minimálne 2 400 kusov. Teraz ich máme k dispozícii iba 450. „Keď pôjdeme ďalej s tými opatreniami, ako je to nastavené momentálne, tak pôjdeme cestou vojnovej medicíny, ako je to dnes v Lombardii,“ vyhlásil premiér v relácii RTVS.

Matovič ale pripustil, že 13. dôchodky sú pre očakávané výpadky z príjmov pre koronavírus ohrozené. „Neviem, aký zdroj financií použijeme. Nebojím sa najmenej, keď si niekto myslí, že sa tu pokakám z toho postaviť sa pred ľudí a povedať: ,Milí dôchodcovia, viem, všetci si zaslúžite 13. dôchodky, ale keď raz máme ako krajina zahynúť, lebo tie peniaze nebudeme mať, tak tento rok, alebo budúci rok ich budeme musieť odložiť,“ uviedol Matovič v relácii Na telo.

(SCa)

Přejít nahoru