Krátke zprávy z domova: Střet lékařů o koronavirus. Pirk radí nakazit všechny. Prymula: 340 tisíc obětí, VIDEO: Policie hledá řidiče, který jel záchranářskou uličkou v protisměru

Senior s umělou nohou zachraňoval v Plzni z řeky psa. Sám utonul

Nešťastnou událost vyšetřují od čtvrtečního poledne policisté v Plzni. Starší muž se snažil zachránit svého psa, který spadl do řeky Úslavy u střelnice v části Plzně Lobzy. Sám se při záchraně utopil.

Více info Novinky.cz

Střet lékařů o koronavirus. Pirk radí nakazit všechny. Prymula: 340 tisíc obětí

Slovní přestřelka dvou lékařských kapacit. Kvůli koronaviru si vyměnili názory kardiochirurg Jan Pirk (71) a náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula (56). Zatímco jeden hovoří o přehnaném šílenství, druhý o možných stovkách tisíc obětí.

„Je to prostě nový typ chřipky. Nejlepší by bylo, kdybychom ten nový koronavir prodělali všichni rychle, a získali tak imunitu. Zatím se zdá, že ten průběh je mírný,“ řekl Reflexu Jan Pirk. Reakce politiků v souvislosti s koronavirem je prý neopodstatněným šílenstvím.

„Nerad bych se dostal do nějakého konfliktu s našimi politickými představiteli, ale myslím si, že jejich chování je poněkud přehnané až populistické,“ dodal Pirk.

Více info Blesk.cz

VIDEO: Policie hledá řidiče, který jel záchranářskou uličkou v protisměru

Pražská policie už se zabývá videem, které ve středu pořídili hasiči cestou k nehodě na Jižní spojce. V záchranářské uličce je překvapilo auto jedoucí v protisměru. Podle informací iDNES.cz se jednalo o řidiče alternativní taxislužby.

Více info iDnes.cz

VIDEO: Mladíci zbili muže, bezvládného ho pak v temném koutě okradli

Policisté pátrají po dvou mladících, kteří na konci února surově zbili a okradli muže na Palackého třídě v Brně. Napadený se útočníkům snažil utéct, ale dohonili ho, odvlekli do temného zákoutí a tam mu prohledali peněženku.

Více info Blesk.cz

Přejít nahoru