Ťažko skúšané Taliansko a fotka z ktorej mrazí: Posledné zbohom mŕtvym Talianom, ktorých prevážala nákladná vojenská technika. Počet obetí koronavírusu je už takmer na úrovni Číny

Sociálne siete zaplavila fotografia, ktorá je viac než tisíce slov. Zosnulých Talianov už nestíhajú prijímať pohrebné služby, preto musela zasiahnuť vojenská technika. Tá v stredu v neskorých večerných hodinách ulicami mesta Bergamo prevážala ich telá do spaľovne. Taliani na tento výjav hľadeli len z okien svojich obydlí a venovali im v tichosti aspoň záblesky úcty. „Nikdy by som si nebol pomyslel, že raz zažijem niečo také. Je to mrazivý pocit. Odpočívajte v pokoji“, napísal na sociálnej sieti jeden z očitých svedkov. Práve sever Talianska je najviac postihnutý nákazou koronavírusu a nie je pravidlom, že umierajú len starší, chorí ľudia. Krajina hlási aj tzv. „biele obete“ – teda obete spomedzi lekárov, z nich jeden aj v strednom veku, ktorý bol dosiaľ „zdravý ako buk“, ako píše na sociálnej sieti lekár Renzo Puccetti.

Ak sa nestane zázrak, Taliansko za jeden deň predbehne Čínu v počte obetí koronavírusu. V Číne, kde pandémia ochorenia COVID-19 vypukla koncom minulého roka, spôsobila 3 241 úmrtí, prevažne v najviac postihnutej provincii Chu-pej. K tomuto číslu sa už približuje aj Taliansko so svojimi 2 978 obeťami. Taliansko má staršiu populáciu ako Čína, ale má len 60 miliónov obyvateľov, pričom v Číne žije 1,4 miliardy ľudí. Nový koronavírus viac ohrozuje ľudí vo veku nad 65 rokov.

https://www.facebook.com/Bergamonews/videos/144022126942965/?t=0

Vo Francúzsku podľahlo koronavírusu 89 ľudí

Vo Francúzsku podľahlo nákaze novým koronavírusom za posledných 24 hodín 89 ľudí. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na úrady. Celkovo sa tak počet obetí vyšplhal na 264.

„Máme epidémiu, ktorá sa rýchlo stáva čoraz vážnejšou,“ povedal predstaviteľ francúzskeho zdravotníctva Jerome Salomon a dodal, že Francúzsko má momentálne 9134 potvrdených prípadov nákazy, pričom 3626 ľudí je v nemocnici.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru