Virolog říká, že obavy z rasismu zpomalily italskou reakci na koronaviry; Starosta Florencie vyzval Italové, aby „objali Číňany“

V rozhovoru pro CNN uvedl, že důvodem, proč nemoc zasáhla Itálii tak prudce, je to, že vláda zpozdila uvalení cestovních omezení na lidi přicházející z Číny, dokud nebylo příliš pozdě. Řekl, že odpověď země byla „na začátku líná“ kvůli „přílišné politice“.

“Byl předložen návrh na izolaci lidí přicházejících z epicentra přicházejících z Číny,” řekl Palù CNN. “Pak se to stalo rasistou, ale byli to lidé, kteří pocházeli z ohniska.”

Severní Itálie se nyní stala epicentrem ohniska v Itálii. Guvernér Lombardie nedávno varoval občany, že musí přísně sledovat zákaz vycházení, protože nemocnice budou brzy ohromeny pacienty, jak uvádí La Repubblica, a poté už nebude možné léčit všechny oběti.

Dario Nardella, starosta Florencie, který je z Levicové demokratické strany, naléhal na Italové, aby na začátku února „objali Číňany“ z obav, že obavy koronavirů vedly k rasismu proti Číňanům.

Přejít nahoru