Homosexuální tenista v České republice říká, že se zde přijímá LGBTQ

Po mnoho let bylo bytí venku jako gay na místech, jako je Česká republika, považováno za urážku. Přesto v posledních letech stále více lidí přichází veřejně, aby pomohly předem je přijmout.

Jan Čmelik, homosexuální tenisový hráč žijící v Praze, se nedávno otevřel pro portál Outsports o tom, že je gay a jako je přijímaná táto komunita v České republice.

“Situace komunity LGBTQ v České republice se zlepšuje,” uvedl. “Praha jako hlavní město přijímá komunitu více kvůli rozmanitosti lidí, ale situace v malých městech a chudších regionech v České republice není tak dobrá.”

Čmelik viděl rychlejší přijetí v hlavním městě Praze, kde se narodil a vyrastal. To odráží míru přijetí po celém světě, kde se zdá, že roste rychleji ve větších městech.

“Je mi 26 let a až do loňského roku jsem měl problém s tím. Cítil jsem se, jako bych byl souzen jako odlišný, ale uvědomil jsem si, že je vše v mé hlavě a nemělo by mě to zajímat. Takže teď dělám, co chci, co cítím, že je správné. “

S několika přáteli vytvořil Čmelik před třemi lety v Praze gay tenisovou skupinu. Nyní má skupina přes 100 členů a vlastní stránku Instagram. Každoročně pořádají tenisové turnaje jako napríklad turnaj Prague Friendly Tennis Open, který je součástí aliance Gay a Lesbian Tennis Alliance.

Čmelik, stejně jako mnozí na celém světě, se obával reakce své rodiny, protože jsou křesťané. Většina země není náboženská, ale jeho rodina je.

“Měl jsem velké obavy, jak budou reagovat moji rodiče a babička, protože moje máma a babička jsou křesťané,” řekl. “Každou neděli chodí do kostela a můj otec je velmi přísný. Ale všechno bylo a je v pořádku. Přišel jsem s tým, když mi bylo 18 let. Jsem tak rád, že jsem s tím vyšel ven tak mladý. “

Zasazuje se o silnější postavení federální vlády ku homosexualitě. V současné době nejsou vztahy stejného pohlaví legálně stejné jako vztahy párů opačného pohlaví.

Čmelik to vidí jako překážku k úplnému přijetí.

“Vláda naší země nepomáhá,” řekl. “V České republice se lidé stejného pohlaví nemohou oženit. Máme pouze občanskou unii – registrované partnerství -, které nedává tolik práv jako manželství. Například neexistuje zákon o vlastnictví společenství a existují problémy s adopcí. “ Článek přinesl portál outsports.com.

Přejít nahoru