Kuriozní přepad potravin: Lupičku s respirátorem a kachní chůzí neodradila ani uklízející prodavačka

Policie ČR pátrá po pachatelce ozbrojeného přepadení prodejny potravin na Frýdlantsku. Žena se zvláštní kachní chůzí si nasadila respirátor a s odjištěnou zbraní v ruce si vyžádala od prodavaček hotovost i stravenky z pokladny.

K přepadu došlo v úterý 14. dubna zhruba v 18.50 ve Frýdlantské ulici v Novém Městě pod Smrkem. V té době se v obchodě nacházely jen dvě zaměstnankyně, které prodejnu už pro veřejnost uzavřely a zákazníky nepouštěly. Ale při prohlédnutí videa si pozorovatel musí všimnout právě uklízející prodavačku. Ta se sice na pachatelku spočátku obořila, ale následně pokračovala v uklízení jako by se “nechumelilo”, aby se pak netečně dívala na samotnou loupež.

Pachatelka loupeže nejprve pistoli namířila na prodavačku, která se věnovala úklidu a kolem ní prošla k pokladně. Před pokladní ještě demonstrativně natáhla pistoli a pak si s namířenou zbraní řekla o hotovost a stravenky. Žena jí vše v obavě o život svůj i své kolegyně vydala. Lup si pachatelka odnesla v černém batohu, který měla s sebou. Při loupeži naštěstí nikomu neublížila, a to i díky tomu, že jí zaměstnankyně prodejny nekladly žádný odpor.

„Po ozbrojené pachatelce loupeže nyní intenzivně pátráme. Jedná se pravděpodobně o mladší ženu, vysokou přibližně 160 cm, střední postavy se silnějšími boky a výraznějším pozadím. Má světlejší vlasy délky mikáda, které si v době loupeže stáhla pod tmavou kšiltovku. Na obličeji měla nasazený respirátor. Oblečená byla do tmavé mikiny s kapucí, tu si přetáhla přes kšiltovou čepici. Dále měla na sobě tmavé kapsáčové kalhoty a na nohou tmavé boty. Mikina i kalhoty na ní trochu plandaly a byly zjevně o několik konfekčních velikostí větší, než její postava vyžaduje. Specifická je její chůze. Při ní se poměrně výrazně kolíbá ze strany na stranu a připomíná kachní chůzi. Mluví čistou češtinou bez cizího akcentu,“ popsala lupičku policejní tisková mluvčí Ivana Baláková.

Pokud poznáváte ženu na videozáznamu a přiložené fotografii, kontaktujte prosím okamžitě bezplatnou policejní linku 158 nebo kteroukoliv služebnu Policie České republiky. Ženu se nepokoušejte zadržet, protože u sebe může stále mít střelnou zbraň.

https://youtu.be/parMYPfIH7U

(SCa, foto a video: Policie ČR)

Přejít nahoru