Pachatele brutální vraždy cyklistky policie zadržela

O pohřešované se olomoučtí policisté dozvěděli ještě ve středu po 20. hodině od přítele ženy. Brzy poté se na linku 158 obrátil příbuzný ženy, že na polní cestě ve Chválkovicích našel její jízdní kolo. Kriminalisté následně spustili pátrací akci za užití psovodů. Zhruba 500 metrů od nálezu kola policie našla tělo mrtvé ženy. Prvotním ohledáním bylo zjištěno, že by mohlo dojít k usmrcení jinou osobou. Proto vznikl speciální vyšetřovací tým za účelem zadržení pachatele, který dle prověřených informací nepocházel z okruhu jejích známých.

V okolí tragédie bylo postupně nalezeno několik smrtících nástrojů. Ke ztotožnění potenciálního pachatele došli vyšetřovatelé ve čtvrtek odpoledne. Veškeré indicie je zavedly k sedmačtyřicetiletému muži, který si v minulosti odpykal 14 let ve vězení za majetkovou a násilnou kriminalitu. Propuštěn byl letos v lednu. Přestože neměl stálou adresu, policii se muže podařilo brzy vypátrat a zadržela jej zásahovka Moravskoslezského kraje. V současné době je muž obviněn ze zločinu vraždy. Hrozí mu 15 až 20 let, nebo i výjimečný trest. 30 let až doživotí.

Pro recidivistu mělo jít o náhodnou oběť předem naplánovaného činu. Motiv pachatele policie zná, vzhledem k probíhajícímu šetření jej ale neprozradila, ale na veřejnost proniklo, že motivem vraždy by mohly být peníze. Věci oběti totiž na místě činu nalezeny nebyly.

Policisté podali návrh na vzetí obviněného do vazby. Vyšetřování otřesného činu v těchto chvílích pokračuje.


(SCa, il.foto: superbikenews.co.uk)

 

Přejít nahoru