Rakousko a Česká republika zavádějí nové podmínky vstupu od 14. dubna

Z tohoto rozhodnutí budou osvobozeny pouze rakouské občany nebo osoby s bydlištěm v Rakousku, které však po návratu budou doma po dobu dvou týdnů v karanténě.

Z této povinnosti budou rovněž osvobozeni přeshraniční pracovníci, což znamená, že přeprava za prací, přeprava zboží, osoby podléhající povinnému zdravotnímu pojištění v Rakousku a využívání lékařských služeb potvrzených lékařem na zvláštním formuláři; stejně jako tranzit přes Rakousko bude během pandemie pokračovat normálně.

Nové opatření bude platné do konce dubna, ale může být prodlouženo.

Podle České republiky nebude existovat zákaz cestování pro občany, kteří chtějí cestovat do zahraničí.

Osoby, které se vracejí do České republiky, budou předmětem 14denní karantény. Povolení ke vstupu do České republiky bude nově rozšířeno na manželé / manželky a nezletilé děti občanů EU pobývajících v České republice.

Cizinci nebudou moci vstoupit do země, s výjimkou těch, kteří získají platné povolení k pobytu, které zůstává účinné.

Cizí země budou moci také procházet přes zemi, ale je nutné opustit Českou republiku do 24 hodin, aby se zabránilo povinné karanténě kvůli smrtícímu viru. Informujem portal Schengevisainfo.

Česká republika rozšířila kontroly na pozemních hranicích s Rakouskem a Německem a kontroly na leteckých hranicích, jejichž platnost vyprší 4. dubna, dalších 20 dní, do 24. dubna uprostřed COVID-19.

Přejít nahoru