Itálie: Politici odstraňují vlajky EU nad reakcí na koronavir v krajině + VIDEO

Videa na sociálních médiích, která ukazují, že lidé ze středomořské země odstraňují vlajku EU a nahrazují ji ruskou nebo čínskou vlajkou. Děje se to proto, že Rusko a Čína dodaly Itálii lékařské zásoby, zatímco EU byla kritizována za svou reakci, protože tisíce Italaů zemřely na koronaviry. Dokonce i New York Times kritizovaly Německo, klíčového hráče v projektu EU, za to, že neučinilo dost, aby pomohlo jiným zemím.

Minulý měsíc Německo zablokovalo tolik potřebné dodávky zdravotnického materiálu namířené do Švýcarska a Rakouska, jak psal Voice of Europe.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1244657948300845057

Rakouský kancléř Sebastian Kurz udeřil a řekl: „Nemělo by se stát, že musíme dva týdny bojovat sami, abychom zajistili, že se na německé hranice uvíznou kamiony s ochrannými maskami, za které jsme již zaplatili, a naléhavě je potřebujeme.“

Člen poslanecké sněmovny Fabio Rampeli nahradil vlajku EU za italskou státní vlajku v parlamentu. I italský premiér Giuseppe Conte, levicové strany, varoval, že vedoucí představitelé EU se mohou dopustit „tragických chyb“ a zdůraznit, že země „trpí hodně“ a „nemůže si dovolit otálet“.

Přejít nahoru