49 lidí zastřeleno za posledních 72 hodin v New Yorku, když město zasáhlo “datum vypršení””

V kontextu nárůstu je počet lidí, kteří za tři byli zastřeleni, pětkrát více než osm lidí, kteří byli zastřeleni během stejných dnů minulého roku podle průzkumníka Washingtonu. Zatímco většina obětí střelby byla pouze zraněna, nejméně šest lidí bylo během 3 denních intervalů zabito střelnými ranami ve srovnání se třemi vraždami, ke kterým došlo v loňském roce ve stejné době.

Do dnešního dne bylo ve městě celkem 887 různých obětí střelby, což je zhruba dvojnásobek trestného činu pozorovaného v roce 2019. V loňském roce bylo v New Yorku 577 obětí střelby při 488 incidentech. Píše portál Zerohedge.

„Začátkem rána byla benevolentní asociace důstojníků korekce informována o tom, že důstojník korekce New Yorku John Jeff, přidělený do střediska Anny M. Krossové na ostrově Rikers, byl nalezen mrtvý v Queensu v Jižní Jamajce. Obdržel několik střelných ran. Tuhle funkci vykonával 28 let. Byl jeho kolegy důstojníky velmi oblíbený a vážený, “uvedl ve svém prohlášení předseda korejské komise Benevolent Association Association Benny Boscio Jr..

Sousedé hlásili, že mimo své domovy vyslechli několik výstřelů, a zdroje informovaly ABC 7, že zabíjení se zdálo být plánované.

“Slyšel jsem devět výstřelů,” řekl rezident Raymond Leslie. “Opravdu nechcete vyjít na tyto ulice v noci, protože jsou stále nebezpečnější.”

Starosta Bill de Blasio, jehož činy – nebo jejich nedostatek – mnozí obviňovali za vyvolání historického exodu mezi obyvateli New Yorku, odsoudil útok na tweetu: „Tohle je tragédie.“

„Chirlane a my si dnes v našich srdcích udržujeme rodinu tohoto milovaného muže, bratry a sestry v @CorrectionNYC. Probíhá vyšetřování tohoto zbabělého útoku. Pokud máte nějaké informace, kontaktujte NYPD,“ píší starosta.

Jak poznamenává průzkum ve Washingtonu, „protesty, nepokoje a vandalismus vyvolané smrtí George Floyda zvýšily protiteroristický sentiment ve městě v době, kdy se de Blasio zavázal strhnout 1 miliardu dolarů z městského policejního rozpočtu a rozpustil protikorupční jednotka. Stovky policistů podaly v posledních týdnech své odchody do důchodu, protože napětí mezi silou a veřejností se v důsledku nárůstu kriminality ještě více zatěžuje.“

Přejít nahoru