Afroameričan ve vlaku z Budapešti do Prahy označil personál ve vlaku za rasistický, protože k hemendexu dostal chléb

Agresivní hnutí “Black lives matter” zdá se přináší “své ovoce.” Někteří Afroameričané nyní povzbuzeni těmito protesty se nyní často stávají aktéry podivných incidentů, zda mají zvláštní požadavky, jako například, aby se jim běloši klaněli, zda líbali jejich boty. Píše portál BLESK.

V našich končinách vzbudil rozruch v těchto dnech také jeden rasový incident. A to konkrétně ve vlaku na trase mezi Budapeští a Prahou.

Afroameričan, který údajně mluvil po Slovensky, prý chtěl vyvolat rasový konflikt kvůli jídlu. Nelíbilo se mu totiž, že k hemendexu, který si objednal, dostal chléb a za housku, kterou chtěl, by si musel připlatit:

“Muž nebyl spokojen, že v jídelním voze dostal k hemendexu chléb. Po informaci číšníka, že by si za housku musel připlatit, osočil personál za rasisty, “řekla pro portál Blesk.cz vlaková obsluha.

Agresivní muž však se svým řáděním neskončil. Začal totiž obtěžovat i spolucestující tím, že si je fotografoval a natáčel na mobil.

“Chování cestujícího, jehož rukojmími se stalo přes tisíc cestujících plně obsazeného expresu, neslo známky snahy o vyvolání rasového konfliktu,” řekla průvodkyně ve vlaku.

Personál ve vlaku se zřejmě i pod vlivem mediální kampaně BLM bál vůči černocha zakročit, a tak raději zavolali policii. Ta ho následně na stanici v českém Břeclavi z vlaku vykázala. Muž dostal pokutu 16 000 korun. Cestující ve vlaku měli nakonec kvůli tomuto incidentu hodinové zpoždění.

Přejít nahoru